Και οι άνδρες μπορούν να θηλάσουν!

father babyΟ μητρικός θηλασμός αποτελεί την πεμπτουσία της μητρότητας: ένα σύμβολο μιας έννοιας μοναδικής και ανεπανάληπτης που καθορίζει τη στενή σχέση της μητέρας με το παιδί. Τι θα λέγατε όμως, αν σας λέγαμε ότι πρέπει να ξεχάσετε αυτά που ξέρατε μέχρι τώρα; Τι θα σκεφτόσασταν αν σας λέγαμε ότι, σύμφωνα με αμερικανικές έρευνες, ο θηλασμός δεν είναι μόνο προνόμιο των γυναικών;

Αν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, οι άνδρες είναι εξίσου ικανοί να παράγουν γάλα και φυσικά, να θηλάσουν τα παιδιά τους. Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι άνδρες έχουν θηλές; Εφόσον οι άνδρες δεν θηλάζουν, δεν έχουν κανέναν πραγματικό λόγο ύπαρξης. Ή μήπως έχουν;
Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν είναι μόνο θεωρητικώς πιθανό για έναν άνδρα να θηλάσει, αλλά και πρακτικώς εφαρμόσιμο!
Οι ορμόνες μας είναι ικανές να κάνουν πολλά περίεργα πράγματα! Και η προλακτίνη (η ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή γάλακτος)δεν υπάρχει μόνο στις γυναίκες. Με λίγη προσπάθεια θα διαπιστώσετε ότι και οι άνδρες μπορείτε να παράγετε γάλα!

Και το πιο τρομακτικό της υπόθεσης είναι ότι δεν είναι καν δύσκολο να αγγίξει κανείς τα επίπεδα της μητέρας! Αμερικάνικες επιστημονικές έρευνες αναφέρουν τουλάχιστον 4 πιθανούς λόγους: ένας όγκος σε αδένα, κάποια μακροχρόνια διακοπή των διεργασιών του ήπατος, η λήψη κάποιας συγκεκριμένης φαρμακευτικής αγωγής ή ακόμη και η διέγερση της θηλής αποτελούν πάγιους λόγους παραγωγής γάλακτος από τους άνδρες.

Ναι κι όμως, διέγερση της θηλής! Αν πράγματι επιθυμείτε να διαπιστώσετε πώς είναι να παράγει κανείς γάλα, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να παίξετε με τις θηλές σας για λίγη ώρα και ιδού τα αποτελέσματα! Αυτού του είδους η διέγερση συνήθως ευνοεί την απελευθέρωση προλακτίνης, και μιας και έχετε αρκετή στο σώμα σας ως άνδρες, οι θηλές σας μετατρέπονται σε παραγώγους γάλακτος!

0eb2a021111e1a10c77f01f19bb7a11eΤο 2002, ένας άνδρας από τη Σρι Λάνκα ανέφερε ότι κατάφερε να παράγει γάλα και να το ταΐσει το παιδί του ακριβώς με αυτό τον τρόπο, λίγο αφότου η γυναίκα του πέθανε προσπαθώντας να φέρει στον κόσμο αυτό το παιδί. Στην ιστορία της ιατρικής επιστήμης έχουν αναφερθεί κι άλλα παρόμοια περιστατικά. Και σύμφωνα με όλους τους υπέρμαχους της άποψης, ο μητρικός θηλασμός δεν είναι πλέον μητρικός… και οι άνδρες διεκδικούν μερίδιο!

Πηγή: Listverse.com

You may also like