Καλοκαιρινή ιδέα για τα μαλλιά: Clavi Cut

Alexa-Chung_600H Alexa Chung, η Daria Werbowy, η Jessica Alba αλλά και η Olivia Palermo αγαπούν το Clavi. Τι είναι αυτό, αναρωτιέστε; Πρόκειται για το κούρεμα της χρονιάς! Παλαιότερα μπορεί να είχε την φήμη του απλού μεταβατικού κουρέματος μεταξύ κοντού και μακριού μήκους, αλλά τώρα το μακρύ καρέ αποτελεί σήμα κατατεθέν μοντέλων, It-girls και celebrities και είναι καιρός να το μάθουμε κι εμείς.

Τι πρέπει να ξέρουμε γι’ αυτό: Το όνομα Clavi προέρχεται από την αγγλική λέξη «clavicle» (κλείδα) και χαρακτηρίζει την ακριβή περιγραφή του μήκους του, δηλαδή τα μαλλιά σταματούν είτε λίγο επάνω από το ύψος της κλείδας, είτε ακριβώς στο ίδιο ύψος.

Σε ποιες ταιριάζει: Όσο απίθανο και αν μοιάζει αυτό, η συγκεκριμένη κόμμωση ταιριάζει… σε όλες μας! Κολακεύει τόσο τα οβάλ, όσο και τα στρογγυλά πρόσωπα, τα πρόσωπα με γωνίες αλλά και σε σχήμα καρδιάς. Ιδιαίτερα ωφελημένα βγαίνουν τα μαλλιά με λεπτή τρίχα που δείχνουν έτσι λιγότερο άχαρα και σπασμένα στις μύτες.

Το ιδανικό Clavi Cut: Μπορείτε να δοκιμάσετε να δώσετε μεγαλύτερο μήκος στο μπροστινό μέρος, αυτό δείχνει ιδιαίτερο στιλ στην κόμμωση, ή και να τα συνδυάσετε με αφέλειες για ένα πιο μποέμ look.

Daria-Werbowy_600Ποιο είναι το κατάλληλο styling: Εδώ δεν υπάρχουν όρια, αρκεί να εμπιστεύεστε τον κομμωτή σας! Για να δώσετε έναν ανέμελο ελαφρύ κυματισμό, όπως στο Clavi Cut της Daria Werbowy, χρησιμοποιήστε σπρέι μετά το λούσιμο, κατά τη διάρκεια του στεγνώματος πλάστε με τα χέρια, ιδανικά στρίβοντας ξεχωριστά τις τούφες των μαλλιών με τα δάχτυλά σας. Μπορείτε φυσικά να υιοθετήσετε το πιο κομψό στιλ, με μαλλιά ισιωμένα και χωρίστα στη μέση.

Σε αυτό το look σημαντικό ρόλο παίζει η λάμψη των μαλλιών και το επιθυμητό αποτέλεσμα θα σας δώσει ένα σίδερο ισιώματος σε συνδυασμό με ένα σπρέι λάμψης στο τέλος του styling. Φυσικά, αν έχετε την υπομονή και επιθυμείτε έντονο όγκο, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε τα κλασικά ρόλεϊ για μεγαλύτερες μπούκλες ή να στεγνώσετε τα μαλλιά σας απλώς με ένα πιστολάκι, αφού έχετε τυλίξει πρώτα τις  τούφες γύρω από μια στρογγυλή τρίχινη βούρτσα.

Εύκολο, κομψό και άκρως καλοκαιρινό το clavi cut… μήπως να το σκεφτείτε;

You may also like