Καλύτερο δέρμα για το 2016, από την Εύη Τσανάκα

naha-tervisΟ Σεπτέμβριος και ο Ιανουάριος είναι οι μήνες που βάζουμε στόχους. Από εκείνους που κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε εγκαταλείψει κάπου μετά το πρώτο εξάμηνο (στη καλύτερη των περιπτώσεων) αλλά όπως και να έχει, μόνο καλό μπορούν να μας κάνουν, για όσο καιρό τους μείνουμε πιστές. Στόχοι και συνήθειες, σαν τη δίαιτα που ξεκινάει κάθε Δευτέρα και σαν το γυμναστήριο που ξεκινάει κάθε Σεπτέμβριο. Ή στη περίπτωσή μας κάθε Ιανουάριο.
Σήμερα όμως, δεν θέλω να σου μιλήσω για πιο γυμνασμένο σώμα ή για καλύτερη διατροφή. Το 2016 λοιπόν, βάζω στόχο να προσέχω και να περιποιούμαι περισσότερο το δέρμα μου.
3+1 τρόποι για να δώσεις στο δέρμα σου, το “οξυγόνο” που χρειάζεται…

1. Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά…
Και στη περίπτωσή μας, είναι και ολόκληρη μη σου πω. Η αφαίρεση του ντεμακιγιάζ, θεωρείται ζωτικής σημασίας, ώστε να μπορεί το δέρμα να αναπνέει και να ξεκουράζεται. Extra tip: Μην αμελείς τη χρήση της λοσιόν και στη περίπτωση που στο βαμβάκι δεις μπεζ υπολείμματα, τότε επανέλαβε το καθαρισμό του προσώπου σου.

2. Μη με ξυπνάς απ’τις έξι…
Κοιμήσου λίγο περισσότερο. Για την ακρίβεια, φρόντισε να αυξήσεις, όσο αυτό είναι εφικτό, τις ώρες του ύπνου σου. Ο ύπνος είναι ο βασικότερος, οικονομικότερος και αποδοτικότερος τρόπος, για να δείξει το δέρμα σου αμέσως πιο λαμπερό και καθαρό. Γνωστές και μη εξαιρετέες πλέον οι έρευνες που έχουν γίνει και έχουν αποδείξει πως κατά τις βραδινές ώρες το δέρμα αναπλάθεται και ανανεώνεται στους διπλάσιους χρόνους από ό,τι κάνει τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας. Ενώ μακροπρόθεσμα, επιδεινώνει την πιθανότητα εμφάνισης δερματικών παθήσεων καθώς επίσης και της γήρανσης.

25CF-2580-25CE-25B5-25CF-2581-25CE-25B9-25CF-2580-25CE-25BF-25CE-25B9-25CE-25B7-25CF-2583-25CE-25B7-25CF-2580-25CF-2581-25CE-25BF-25CF-2583-25CF-2589-25CF-2580-25CE-25BF-25CF-3. Τα ποτά και τα τσιγάρα
Ας μιλήσουμε για μια ακόμη φορά, για το πόσο επιβλαβή είναι για την επιδερμίδα μας το αλκοόλ και το κάπνισμα. Και ναι ξέρω πολύ καλά πως αν είσαι καπνίστρια, αγαπημένη μου, ό,τι και να σου πω δεν πρόκειται να το κόψεις. Αλλά αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να κρατάς καθαρό από τη νικοτίνη το χώρο στον οποίον κοιμάσαι, και να τον αερίζεις επαρκώς. Ο ύπνος σου θα γίνει ελαφρύτερος, πιο ξεκούραστος και με σίγουρα αποτελέσματα για την επιδερμίδα σου.

4. Ο ήλιος καίει…
Η αντηλιακή προστασία κρίνεται απαραίτητη ακόμα και τους χειμερινούς μήνες. Γι’αυτό και μια κρέμα με χρώμα και δείκτη SPF ή οι λατρεμένες BB και CC, έχουν αποδειχτεί σωτήριες, μιας και ενυδατώνουν, καλύπτουν αλλά και σε προστατεύουν από τις ακτίνες του ηλίου, που ακόμα και τις πιο συννεφιασμένες ημέρες, καταφέρνουν να είναι το ίδιο επιβλαβείς.

Η Εύη Τσανάκα είναι αισθητικός, make-up artist και blogger και μπορείτε να μάθετε περισσότερα  εδώ

You may also like