Καρβέλι γεμιστό με πιπεριές και λουκάνικο

Η ιδέα του να γεμίζεις ένα καρβέλι ψωμί με ένα φαγητό και κατόπιν να το ψήνεις στο φούρνο θα σας αρέσει γιατί μ αυτό τον τρόπο μπορείτε πολύ εύκολα να εκμεταλλευτείτε και κάτι που σας περίσσεψε από την προηγούμενη. Δοκιμάστε το με μπριάμ και κομμάτια φέτας ή αντικαταστήστε στη συγκεκριμένη συνταγή το λουκάνικο με κοτόπουλο ή ό,τι άλλο σας ταιριάζει. Είναι ένα όμορφο πιάτο για ένα τραπέζι και μπορείτε να το σερβίρετε πάνω σε ένα ξύλο για πιο όμορφο αποτέλεσμα…
Χρόνος παρασκευής : κοντά στη μία ώρα
[check_list]

  • Θα χρειαστείτε ένα μεγάλο τηγάνι για να φτιάξετε τη γέμιση και ένα ταψί για το ψήσιμο του ψωμιού.

[/check_list]

ΥΛΙΚΑ: ( Για 6 άτομα )
 1 καρβέλι 1 κιλού με προζύμι
 2 μεγάλα λουκάνικα της αρεσκείας σας κομμένα σε ροδέλες
 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 1 σκελίδα σκόρδου
 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
 ½ φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λωρίδες
 1 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη σε λωρίδες
 ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
 4 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 κ.γ. ζάχαρη
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 100 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη με το χέρι
 Λίγη ρίγανη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Φτιάχνοντας τη γέμιση: Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο μέχρι να πάρει χρώμα και από τις 2 μεριές. Όταν γίνει αυτό το βγάζουμε από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο που το χουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί. Αν το λουκάνικο έχει βγάλει αρκετή λιπαρή ουσία την αφαιρούμε και κρατάμε όση χρειάζεται για να συνεχίσουμε το μαγείρεμα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι ( με προσοχή γιατί υπάρχουν το λουκάνικο και η φέτα ), πιπέρι, τη ζάχαρη και το κρασί. Μετά από 3 λεπτά χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα μας. Αυτό θα πάρει 12-15 λεπτά.

Όταν συμβεί αυτό ρίχνουμε το λουκάνικο και το μαϊντανό στο τηγάνι, ανακατεύουμε και αφού πάρουν όλα μαζί μια βράση τα αφήνουμε στη άκρη να κρυώσουν ελαφρά.

Κόβουμε το 1/3 του καρβελιού δημιουργώντας ουσιαστικά ένα «καπάκι» και αφαιρούμε την ψίχα προσέχοντας να μην τρυπήσουμε την κόρα. (Την ψίχα του ψωμιού την κρατάμε στο ψυγείο να τη χρησιμοποιήσουμε σε κάποιο άλλο μαγείρεμα, π.χ. αν πλάσουμε μπιφτέκια ) Τρίβουμε το εσωτερικό του καρβελιού με τη σκελίδα σκόρδου και γεμίζουμε με το μείγμα του λουκάνικου και της πιπεριάς. Σκεπάζουμε με το «καπάκι» και τυλίγουμε το καρβέλι σε λαδόκολλα και κατόπιν σε μια στρώση αλουμινόχαρτου τοποθετώντας το σε ένα ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40 λεπτά. Κατόπιν το βγάζουμε από το φούρνο, το ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε πάνω στη γέμιση τη θρυμματισμένη φέτα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τη ρίγανη. (Το καπάκι του ψωμιού το κρατάμε εκτός φούρνου και το τοποθετούμε την ώρα του σερβιρίσματος)

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει η φέτα και σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια με ένα πριονωτό μαχαίρι και συνοδεύουμε με μια πράσινη δροσερή σαλάτα και το κρασί που χρησιμοποιήσαμε στο φαγητό μας.

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like