Καρύδα: Ο σύμμαχος της ομορφιάς, από τη Νατάσα Σχοινά

a18d0b536d4f6e78a5c9fabae53bbe7fΣτην αγορά της αισθητικής συναντάμε μεγάλη ποικιλία προϊόντων στα οποία η καρύδα χρησιμοποιείται ως κύριο συστατικό. Γιατί αυτό το φρούτο; Για τα πολλά οφέλη που φέρει τόσο στον οργανισμό μας όταν τρώμε, όσο και στο δέρμα μας, όταν το χρησιμοποιούμε σε προϊόντα ομορφιάς.

Το νερό καρύδας είναι ένας άλλος τρόπος να καταναλώνουμε φρούτα. Περιέχει βιταμίνη Β, κάλιο, ασβέστιο και νάτριο, ανάμεσα σε άλλα μέταλλα, καθιστώντας το ιδανικό για την αποκατάσταση των επιπέδων των ανόργανων συστατικών στο σώμα μας, ειδικά το καλοκαίρι, όταν τα χάνουμε εξαιτίας του ιδρώτα.

Αν σκεφτόμαστε την καρύδα ως συστατικό καλλυντικών προϊόντων, βρίσκεται σε πολλά προϊόντα, όπως λάδι, κολόνιες ή κρέμες. Μία από τις βασικές καινοτομίες, μάλιστα, στα καλλυντικά είναι το λάδι καρύδας, αγαπημένο διάσημων, όπως η Emma Stone και η MirandaKerr. Το λάδι αυτό έχει αντιοξειδωτικές και αναπλαστικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται τόσο σε καλλυντικά για το δέρμα όσο και για τα μαλλιά ή ακόμη και για την περιποίηση των δοντιών μας.

Η μεγάλη ικανότητα να ενυδατώνει, έχει κάνει προτεινόμενη τη χρήση προϊόντων με καρύδα σε άτομα με ξηρό, ακόμα και ευαίσθητο, δέρμα, αφού δεν προκαλεί αλλεργίες. Γι’ αυτό είναι ένα από τα κύρια συστατικά πολλών λοσιόν και κρεμών, συμπεριλαμβανομένων και των ειδικών για τη φροντίδα των παιδιών.

Χάρη στη μυρωδιά της, που θυμίζει πάντα καλοκαίρι και εξωτικά μέρη, συνηθίζεται να χρησιμοποιείται σε αρώματα και αρωματικά προϊόντα, όπως βαζελίνη και lipbalm, στα οποία επίσης χρησιμοποιείται ως αναζωογονητικό. Ακόμα τη βρίσκουμε σε προϊόντα, όπως αρωματικά κεριά και έλαια μασάζ, δεδομένου ότι βοηθά να χαλαρώσουμε, χάρη στις καταπραϋντικές του ιδιότητες.

Πηγή: marie-claire.es

 

You may also like