Κασερόπιτα με Φρέσκο Βούτυρο από την Έλενα Σμπώκου

ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο φύλλο κρούστας ( 10-12 φύλλα)
500 γρ κασέρι τριμμένο
3 αυγά
50 γρ βουτυρο φρέσκο
40 γρ αλεύρι
650 γάλα ζεστό αλλά όχι καυτό
50 γρ βουτυρο φρέσκο, για το άλειμμα του τελευταίου φύλλου
αλάτι
πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα

kaseropitaΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Σε αντικολλητική κατσαρόλα λιώνεις το βούτυρο και προσθέτεις το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις ενωθούν βούτυρο και αλεύρι προσθέτεις λίγο λίγο το ζεσταμένο γάλα και ανακατεύεις να δημιουργηθεί κρέμα. Προσθέτεις το κασέρι και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Ανακατεύεις γρήγορα για λίγο και αφήνεις τη γέμιση στην άκρη.

2. Ανοίγεις τα φύλλα κρούστας, λαδώνεις το ταψί και ξεκινάς να στρώνεις ένα ένα τα φύλλα λαδώνοντας ελαφρά το καθένα. Δεν μας πειράζει να είναι και λίγο τσαλακωμένα. Η βάση θα πρέπει να αποτελείται από 5 περίπου φύλλα και αυτά να προεξέχουν από το ταψί για να τυλίξουν τα πάνω.

3. Αδειάζεις πάνω από τα μισά φύλλα την γέμιση και συνεχίζεις να τα στρώνεις ένα ένα τα πάνω φύλλα της πίτας συνεχίζοντας να τα λαδώνεις ελαφρά ανάμεσα.

4. Διπλώνεις τις άκρες των φίλων και “κλείνεις” την πίτα. Με κοφτερό μαχαίρι την χαράζεις σε κομμάτια και την αλείφεις με το λιωμένο φρέσκο βούτυρο.

5. Η κασερόπιτα θα πρέπει να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C με αντιστάσεις για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Μόλις ψηθεί η κασερόπιτα την βγάζεις από το φούρνο και την αφήνεις για κανένα δεκάλεπτο να κρυώσει!

Πηγή: Elena is cooking

You may also like