Κατίνα ή Σκύλα; Πώς αντιμετωπίζουμε σωστά έναν χωρισμό…

6c8959e69ed126b0efb1f436bbcf327bΠρέπει να το παραδεχτούμε ότι κανένας χωρισμός δεν είναι εύκολος… και για καμία από τις δύο πλευρές! Αυτός που το αποφασίζει πρέπει να σκεφτεί τι θα κάνει ώστε να πληγώσει το λιγότερο δυνατό τον μελλοντικό πρώην σύντροφό του, αλλά και το “θύμα” πρέπει να βρει τρόπο να το ξεπεράσει όσο γίνεται πιο ανώδυνα.
Όμως συχνά, λόγω έντονης συναισθηματικής φόρτισης, πέφτουμε σε κάποιες κλισέ παγίδες και κάνουμε τα πράγματα δυσκολότερα κι επώδυνα…

Μην ανησυχείτε οι ειδικοί μας συμβουλεύουν ποιος είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης ενός χωρισμού, ώστε να μην γίνουμε ούτε “Κατίνες” ούτε “Σκύλες”….

1. Αλλάζουμε αμέσως το Relationship Status μας στο facebook: Πριν το κάνετε βεβαιωθείτε ότι η σχέση σας έχει πράγματι τελειώσει. Εάν την η επόμενη εβδομάδα σας βρει σε νέα σχέση επαναπροσδιορίστε τι σημαίνει σχέση για εσάς.

2. Αποφασίζουμε να ξεκινήσουμε για εκείνο το ταξίδι που πάντα ονειρευόμασταν να κάνουμε: Περιμένετε λίγους μήνες μέχρι να περάσει ο πόνος και η απογοήτευση και να σταθεροποιηθούν τα συναισθήματα σας Τότε θα μπορέσετε να απολαύσετε το ταξίδι σας περισσότερο.

3. Δυσφημούμε τον πρώην: Μην διαδίδετε πληροφορίες που θα έπρεπε να παραμένουν ιδιωτικές. Το να μιλάτε αρνητικά για τον πρώην σας είναι κάτι που απλώς θα σας κατατρέχει στο μέλλον.

4. Ξημεροβραδιαζόμαστε στο γυμναστήριο: Ο μόνος λόγος για να περνάτε καθημερινά τέσσερις ώρες στο γυμναστήριο είναι να είστε γυμναστές.

5. Να το ρίχνουμε στο shopping: Μην ξεχνάτε ότι στο τέλος του μήνα οι λογαριασμοί όλων αυτών των υπέροχων πραγμάτων που θα έχετε αγοράσει θα πρέπει να πληρωθούν από εσάς.

6. Να ζηλεύουμε την ευτυχία των φίλων μας: Πολλοί δυστυχισμένοι άνθρωποι δεν θέλουν να ζηλέψουν απαραίτητα τους φίλους τους αλλά το κάνουν. «Πώς τα πράγματα στην δική τους ζωή λειτουργούν και στην δική μου όχι;» αναρωτιούνται. Όλοι θέλουμε αγάπη, ευτυχία και ενθουσιασμό στην ζωή μας. Παρ’όλο που όλα αυτά μπορεί να μην βρίσκονται στο παρόν σας, αν κρατήσετε μια θετική στάση σίγουρα θα έρθουν αύντομα

7. Να βάλουμε τις πυτζάμες μας και να μην ξαναβγούμε από το σπίτι: Μετά από έναν χωρισμό ποτέ μην μένετε στο σπίτι και απομονώνετε τον εαυτό σας από τους ανθρώπους που σας αγαπούν και νοιάζονται για εσάς. Αποδεχτείτε όλες τις προσκλήσεις φίλων και γνωστών, φορέστε τα καλά σας και βγείτε από το σπίτι.

b1bf99f742c8568331c859850efed8568. Να βγαίνουμε ραντεβού με προφανώς ακατάλληλους επίδοξους συντρόφους: Δεν χρειάζεται να βγείτε με τον πρώτο που θα δείξει ενδιαφέρον. Γίνετε πιο επιλεκτικές.

9. Αρνούμαστε να προχωρήσουμε: Αν μπαίνετε εμμονικά στο προφίλ του πρώην σας στο facebook, δεν θα προχωρήσετε ποτέ. Ξεκινήστε από το να σκεφτείτε γιατί νιώθετε την ανάγκη να το κάνετε.

10. Να βγαίνουμε εκδικητικά ραντεβού: Όταν βγαίνετε με φίλους του πρώην σας ή βγαίνετε ραντεβού σε μέρη που ξέρετε πως συχνάζουν φίλοι του πρώην σας και θα σας δουν, σίγουρα δεν θα βοηθηθείτε να ξεπεράσετε τον χωρισμό σας.

11. Να κατηγορούμε τους άλλους: Είναι ευκολότερο να κατηγορείτε οποιονδήποτε άλλο παρά να αποδεχτείτε ότι έχετε μερίδιο της ευθύνης για την αποτυχία μιας σχέσης..

12. Δεν δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας να θεραπευθεί: YΔεν χρειάζεται να μπούμε αμέσως σε μια νέα σχέση. Βγείτε με φίλους και διασκεδάστε.

13. Δεν σταματάμε να μιλάμε για τα προβλήματα μας: Πρέπει να σεβόμαστε τον χρόνο των άλλων και να μην τους μιλάμε συνεχώς για τον χωρισμό μας.

14. Να το παρακάνουμε με το φαγητό και το ποτό: Tο να προσπαθείτε να μπουκώσετε ή να πνίξετε τον πόνο σας στο φαγητό και το ποτό κάνει τα πράγματα απλώς χειρότερα.

15: Να μιλάμε στα παιδιά για τον πρώην μας και πατέρα τους: Αν ο χωρισμός αφορά τον γάμο σας δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να εμπλέξετε τα παιδιά υποχρεώνοντας τα να πάρουν το μέρος κάποιου. Το μόνο που καταφέρνετε με αυτόν τον τρόπο είναι να προκαλέσετε επιπλέον πόνο σε όλους και ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Κείμενο:Λουκία Λυκίδη

You may also like