Καταρρίπτουμε τους Μύθους για τις Αντιγηραντικές θεραπείες

Οι γυναίκες και τα σημάδια του χρόνου αποτελούν μια σχέση ζωής. Η αιώνια επιθυμία μας, είναι η παντοτινή νιότη και οι αντιγηραντικές κρέμες βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των πιο ακριβοπληρωμένων προϊόντων ομορφιάς που έχει η καθεμιά από εμάς. Από προϊόντα του εμπορίου μέχρι ακριβές θεραπείες σε ινστιτούτα ομορφιάς. Πόσο αξιόπιστα όμως είναι τελικώς όλα αυτά τα προϊόντα και πόσο ικανά να αλλάξουν τόσο δραματικά την εμφάνισή μας;

Μύθος #1 :Πρέπει να δίνετε πολλά λεφτά προκειμένου να πάρετε ακριβά αντιγηραντικά προϊόντα.

Η αλήθεια είναι πως ο σωστός καθαρισμός και η επαρκής ενυδάτωση είναι δύο χρυσά κλειδιά για μια υγιή και φρέσκια επιδερμίδα. Για να προμηθευτείτε όμως τέτοια προϊόντα δε χρειάζεται να βγείτε και εκτός προϋπολογισμού. Στην πραγματικότητα κοινές μάρκες του φαρμακείου όπως η La Roche Posay,  και η Apivita έχουν θαυμάσια αποτελέσματα και μπορείτε να τις εμπιστευτείτε χωρίς φόβο και με πολύ πάθος. Οι ακριβές εταιρείες φυσικά και εξακολουθούν να είναι αξιόπιστες, αλλά τα αποτελέσματα που δίνουν, δεν διαφοροποιούνται σε τραγικά επίπεδα.

Μύθος #2: Η σωστή διατροφή δεν έχει καμία σχέση με την εμφάνιση της επιδερμίδας μας.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν ισορροπημένα και σωστά γεύματα όχι μόνο δείχνουν νεότερες αλλά έχουν και καλύτερη υφή επιδερμίδας σε όλο τους το σώμα. Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά συμβάλουν στη θρέψη του οργανισμού, βελτιώνουν αισθητά το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού μας και βοηθάνε τους πόρους του δέρματος μας να παραμένουν υγιείς. Έτσι την επόμενη φορά που θα μπείτε στο πειρασμό να φάτε ένα ζουμερό burger αντί για μια πλούσια σαλάτα να είστε έτοιμοι να προσθέσετε μερικούς μήνες…στο πρόσωπό σας.

Μύθος #3: Το να κοιμόμαστε χωρίς να ξεβαφτούμε δεν είναι τόσο σημαντικό.

Οι γιατροί ομολογούν πως το να μην ξεβαφόμαστε, και μάλιστα σωστά, το βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο είναι ένα τεράστιο και πολύ σύνηθες λάθος. Αυτή η συνήθεια μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα δερματικά προβλήματα, μολύνσεις καθώς επίσης να επιταχύνει και τη διαδικασία της πρόωρης γήρανσης.

Μύθος #4 : Υπάρχουν φάρμακα που μπορούν να σταματήσουν τη διαδικασία της γήρανσης.

Αν ψάχνετε για φυσικούς ή μη τρόπους για να παραμείνετε νέα, πιθανόν να ψάχνετε για πάντα. Και ενόσω μεγάλες ανακαλύψεις στο χώρο της αισθητικής και της δερματολογίας γίνονται καθημερινά, υπάρχει μεγάλη ποσότητα διαθέσιμων πληροφοριών σχετικά με τη διαδικασία της γήρανσης. Παρ’όλα αυτά καμιά μελέτη και κανένα πανεπιστήμιο δεν έχει οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι μπορεί να υπάρξει κάποιο χάπι που να μπορεί να σταματήσει τη γήρανσή μας.

Προσέξτε την διατροφή σας, βάλτε την άθληση στην καθημερινότητά σας και υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Κείμενο: Εύη Τσανάκα

You may also like