Καταστάσεις γεμάτες από στρες; Υπάρχει λύση!

images (1)Όσο και να θέλουμε να το αποφύγουμε, το στρες πάντα θα μας περιμένει κάπου στη γωνία εκεί που ίσως δεν το περιμένουμε. Ας δούμε μαζί μερικές κλασικές καταστάσεις μικρού καθημερινού άγχους και μερικά έξυπνα τρικ για να το διώξουμε γρήγορα από μέσα μας!

Επιτέλους, Σαββατοκύριακο! Και να που ξεκινάει με καβγαδάκι στο σπίτι.. τι κάνουμε;

Μην μείνετε μέσα στο σπίτι και προς Θεού μην αρχίσετε τα τηλέφωνα παραπόνων στις φίλες. Προτιμήστε να πάτε μια βόλτα στο κοντινό πάρκο, πηγαίνετε γυμναστήριο, ή αν δεν έχετε όρεξη για έξω βρείτε μια δημιουργική απασχόληση μέσα στο σπίτι και ξεκινήστε την με το αγαπημένο σας CD στο υπόβαθρο. Όταν η στάση που τηρούμε είναι θετική, ο εγκέφαλος παίρνει το σήμα της ευτυχίας και οι ορμόνες της ευτυχίας ρέουν ως αντίδραση. Κάπως έτσι η συμφιλίωση έρχεται πιο γρήγορα!  Μόνο θυμηθείτε, προτού βγείτε από το σπίτι, ενημερώστε τον σύντροφο με χαμόγελο γιατί αλλιώς το δράμα θα κορυφωθεί!

Πάλι σκόπευα να φύγω νωρίς από το γραφείο και δεν τα κατάφερα!

Κάθε απόγευμα το ίδιο, θέλετε να φύγετε νωρίς και όλο προκύπτουν θέματα και θεματάκια και εκκρεμμότητες άπειρες με αποτέλεσμα να πελαγώνετε και να χάνετε κάθε διάθεση για έξοδο. Έξυπνο κόλπο: μισή ώρα πριν από την ώρα που θέλετε να φύγετε βάλτε την ειδοποίηση στο κινητό. Με το που θα χτυπήσει, αφήστε ό,τι κάνετε και φτιάξτε μια λίστα για αυτά που έμειναν για την αυριανή μέρα και… έξω από την πόρτα!

Για να χαλαρώσω μπαίνω στο Facebook, αλλά γιατί όταν βγαίνω είμαι πιο τσιτωμένη από πριν;

Μελέτες έχουν δείξει ότι το ένα τρίτο των χρηστών του Facebook μετά την κατανάλωσή του είναι δυσαρεστημένο, μια που πολλές φορές η σωρεία καλών ειδήσεων και νέων προκαλεί κακή διάθεση. Αν δεν θέλετε να αφήσετε την αγαπημένη σας συνήθεια κάντε ένα έξυπνο διάλειμμα κινησιολογίας: καθίστε σε μια καρέκλα, χτυπήστε ελαφρά το κεφάλι με το χέρι σας και παράλληλα με το άλλο χέρι κάντε κυκλικές μαλάξεις στην κοιλιά για ένα λεπτό. Φαίνεται αστείο, αλλά είναι θαυματουργό μια που ο συντονισμός των κινήσεων απαιτεί τόση προσοχή ώστε η ροή των κακών σκέψεων διακόπτεται άμεσα!

Ξέρω πόσο καλό θα μου έκανε ένα βράδυ έξω με τις φίλες μου, αλλά πώς καταλήγω πάντα μπροστά από την τηλεόραση χωρίς ουσιαστικά να χαλαρώνω;

Σύγχρονη ασθένεια και αυτό και η έξυπνη θεραπεία λέγεται Jour Fixe! Καθιερώστε με μία ή δύο φίλες σας μια σταθερή ημέρα μέσα στην εβδομάδα που να βολεύει όλες σας και τηρήστε την ευλαβικά. Τις περισσότερες φορές η κούραση του στρες εξαφανίζεται με το πρώτο βήμα που θα κάνετε έξω από την πόρτα.

o-MORNING-MOOD-facebookΤο κλίμα στη δουλειά αυτό το διάστημα είναι πολύ αρνητικό και δυστυχώς το παίρνω μαζί μου και το Σαββατοκύριακο χωρίς να το θέλω ουσιαστικά.

Πράγματι, το να απαγορεύσεις απλά στον εαυτό σου να «σκάει» δεν πιάνει σχεδόν ποτέ. Αυτό που λειτουργεί όμως πάντα είναι η συνειδητή επιλογή όμορφων και χαλαρωτικών δραστηριοτήτων. Γράψτε μία λίστα με αυτά που σας αρέσουν, από τα πιο μικρά (να πίνω σοκολάτα) μέχρι τα πιο μεγάλα (ένα ταξίδι) και χρησιμοποιήστε την τις δύσκολες μέρες για να πάρετε ιδέες ή απλώς για να κάνετε σχέδια. Αυτό επαναφέρει το μυαλό στο Εδώ και το Τώρα και διώχνει δημιουργικά τις κακές σκέψεις.

 

You may also like