Κεφτέδες γαλοπούλας με λαχανικά, παρέα με σάλτσα μουστάρδας

 Μία light συνταγή, κατά παραγγελία, καθώς πολλοί προσπαθούμε να χάσουμε τα επιπλέον κιλά που πήραμε στις γιορτές.

Χρόνος παρασκευής : περίπου 60 λεπτά
[check_list]

  • Θα χρειαστείτε ένα ταψί για το ψήσιμο και μια μπασίνα για το ζύμωμα

[/check_list]
ΥΛΙΚΑ :  ( Για 4 άτομα )
 600 γρ. κιμάς γαλοπούλας ( περασμένος μια φορά από τη μηχανή του κιμά )
 1 μέτριο κρεμμύδι περασμένο στο μούλτι
 2 κ.γ. ξερό δυόσμο
 ½ σελινόριζα περασμένη από το λεπτό μέρος του τρίφτη
 1 μεγάλο καρότο περασμένο από το λεπτό μέρος του τρίφτη
 Ξύσμα από ένα μικρό μανταρίνι
 3 κ.σ. ελαιόλαδο
 2 ασπράδια χτυπημένα σε ελαφριά μαρέγκα
 1 κ.σ. ξίδι
 Αλάτι
 Πιπέρι

*Σάλτσα μουστάρδας

 3 κ.σ. μουστάρδα
 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
 2 κ.σ. χυμός μανταρινιού
 4 κ.σ. ελαιόλαδο
 Ελάχιστο αλάτι
 Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζουμε στο μπολ τον κιμά της γαλοπούλας, το κρεμμύδι, το αλάτι ( 1 κοφτή κουταλιά ), το πιπέρι, το δυόσμο και το ξύσμα του μανταρινιού και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα ασπράδια και το ξίδι και ανακατεύουμε ξανά. Τέλος ρίχνουμε τη σελινόριζα και το καρότο και ζυμώνουμε καλά με βρεγμένα χέρια. Πλάθουμε κεφτέδες και τους τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
Τοποθετούμε το ταψί 30 λεπτά στην κατάψυξη ή 1 ώρα στο ψυγείο για να σφίξουν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε στο μεσαίο ράφι για 15 λεπτά περίπου, γυρνώντας τους κεφτέδες στα 10 λεπτά για να ροδίσουν και από την άλλη.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί. Περιχύνουμε τους κεφτέδες και συνοδεύουμε με σαλάτα λάχανο-καρότο.

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like