Κεφτεδάκια από φασόλια σε σάλτσα από ντοματίνια, από την Έλενα Σμπώκου

Αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό ή είσαι χορτοφάγος αυτά τα κεφτεδάκια είναι πολύ νόστιμα και αρέσουν ακόμα και στο πιο δύσκολο κοινό, τα παιδιά! Συνήθως τα όσπρια είναι ένα θέμα όταν θέλεις να τα εντάξεις στην διατροφή των παιδιών που δεν είναι και τόσο εύκολο εγχείρημα. Η σάλτσα που είναι βουτηγμένα είναι πλούσια και ντοματένια, φτιαγμένη με ντοματίνια Lucia, αυτά τα στρογγυλά στο τσαμπί μέσα στο σκαφάκι και έχει ένα ελαφρύ άρωμα βασιλικού.

Είναι τόσο νόστιμα σε προκαλούν να τα δοκιμάσεις μόνο από την φωτογραφία!

ΥΛΙΚΑ:
250 γρ φασόλια λευκά βρασμένα καλά ( ή κονσέρβας, στραγγισμένα)
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό μέτριο
½ κούπα τριμμένο κρίθινο παξιμάδι
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι
½ κιλό ντοματίνια στο τσαμπί Lucia κομμένα στα δύο
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στο μούλτι
½ σκελίδα σκόρδο
4-5 φύλλα φρέσκου βασιλικού
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο

bean ballsΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Μέσα στο μούλτι βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα που να πλάθετε εύκολα χωρίς να κολλάει στο χέρι.
Σε περίπτωση που δούμε ότι κολλάει το μίγμα προσθέτουμε λίγο ακόμα τριμμένο παξιμάδι.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Στο μεταξύ σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε με σειρά το σκόρδο, το τριμμένο κρεμμύδι, τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και τέλος τα φύλλα βασιλικού.
Βράζουμε την σάλτσα με τα ντοματίνια για 20 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να «μελώσει».
Τέλος προσθέτουμε τα κεφτεδάκια φασολιών στην σάλτσα και βράζουμε για ακόμα 15 λεπτά. Έτσι τα κεφτεδάκια θα ποτίσουν με την σάλτσα και θα γίνουν ακόμα πιο νόστιμα.

Μπείτε στο ανανεωμένο  Elena’s cooking για να διαβάσετε κι άλλες υπέροχες συνταγές της Έλενας Σμπώκου.

You may also like