Κεφτεδάκια με Γαλοπούλα και Μανιτάρια

Cocktail-Meatballs1-300x227ΥΛΙΚΑ: (για 15 κεφτέδες)

227 γρ. φρέσκα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι ψίχα από φρέσκο ψωμί ολικής αλέσεως
454 γρ. κιμά από στήθος γαλοπούλας
1 σκελίδα σκόρδο ή 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/4 κ.γ. αλάτι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγειρέψτε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή θερμότητα για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα και να πάρουν χρώμα τα μανιτάρια, ανακατεύοντας μια φορά. Αφαιρέστε και αφήστε τα να κρυώσουν λίγο.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε το αυγό με ένα πιρούνι. Προσθέστε τη ψίχα, τη γαλοπούλα, το σκόρδο και αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέστε τα μανιτάρια και σχηματίστε 12 κεφτεδάκια.
Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι (1 κ.σ.) στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τους κεφτέδες. Ψήστε για 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί (74 βαθμούς C), γυρίζοντας περιστασιακά για να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.

Πηγή: http://babyglitter.gr

You may also like