Κι έχει Πανσέληνο…αύριο! Εσείς πού θα την απολαύσετε;

Δεκάδες εναλλακτικούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα θα έχει στη διάθεσή του το κοινό, που επιθυμεί να επισκεφθεί μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου, ή και να ψυχαγωγηθεί με δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις. Περισσότεροι από 100 χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί με ελεύθερη είσοδο έως αργά τη νύχτα της Τετάρτης, ενώ πολλοί από αυτούς θα φιλοξενήσουν παραστάσεις, συναυλίες, προβολές κ.ά. Εξαιρέσεις αποτελούν η Ακρόπολη και το Ιερό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο, που θα κλείσουν κανονικά στις 8 μ.μ. για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου από το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Στρατιωτικής Μουσικής Αθηνών, και του Ναού του Ποσειδώνα από το γειτονικό ύψωμα.

Στην Αττική προγραμματίζονται, επίσης, μουσικές εκδηλώσεις στον Λόφο Φιλοπάππου (Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων), στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου (Λίνα Νικολακοπούλου, Αργυρώ Καπαρού) και στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας (Βασίλης Λέκκας, Μελίνα Κανά), ενώ η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Αμφιαρείου θα γίνεται με τη συνοδεία ηχογραφημένης ορχηστρικής μουσικής. Ακόμα, η είσοδος στη δημοφιλή περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το Πλοίο, οι Θησαυροί, ο Μηχανισμός» θα είναι ελεύθερη από τις 8 έως τις 11 μ.μ. Στη Θεσσαλονίκη, συναυλίες προγραμματίζονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο (Νότης Μαυρουδής, Γιώργος Τοσικιάν, Μόρφω Τσαϊρέλη) και το αίθριο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού (Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας).
Ενα «Αστροπάρτι», που περιλαμβάνει παρατήρηση του φεγγαριού, των αστερισμών και των ουρανίων σωμάτων με τηλεσκόπια, ετοιμάζει το Βυζαντινό Μουσείο Διδυμότειχου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης. Ακόμα, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Φωτεινή Δάρρα θα παρουσιάσουν την παράσταση «Πανσέληνος: Λουλούδι στη φωτιά» στον Αρχαιολογικό Χώρο Ζώνης, στον Εβρο, και το κουαρτέτο εγχόρδων Πατρών θα βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Μουσείου Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία.

Το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Πολιτισμού .

You may also like