Κι όμως πλέον υπάρχει το “Τεστ θανάτου”

test 1Υπάρχουν τεστ και τεστ… Για κάποιους φέρνουν χαρμόσυνες ειδήσεις, ενώ για κάποιους άλλους όχι και τόσο. Πάντως τέτοιο τεστ δεν έχει υπάρξει ξανά στο παρελθόν.
Το τεστ θανάτου είναι πλέον διαθέσιμο στους απανταχού επιστήμονες για να μετρήσουν πόσος χρόνος μας απομένει ακόμα…

Δύο καθηγητές φυσικής από το πανεπιστήμιο του Lancaster σχεδίασαν το τεστ θανάτου, το οποίο ανιχνεύει πόσο θα ζήσουμε.
Η συσκευή αυτή αναλύει τα ενδοθηλιακά κύτταρά μας από την επιφάνεια του δέρματος, εντοπίζοντας πώς θα εξελιχθεί το σώμα μας με το πέρασμα των ετών. Η βασική του λειτουργία είναι να μετρά τη ροή των ενδοθηλιακών κυττάρων από το μεγαλύτερο στο μικρότερο και στη συνέχεια, η συσκευή αναλύει το αποτέλεσμα.

[quote_right]Η κλίμακα βαθμολογεί από το 0- 100. Όσο πιο χαμηλό είναι το νούμερο τόσο πιο πολύ πλησιάζει στο θάνατο (0= θάνατος). Έτσι, οι ερευνητές μπορούν να υπολογίσουν πόσος καιρός μένει μέχρι να επέλθει ο θάνατος.[/quote_right]

Όλα αυτά βεβαίως ισχύουν μόνο όσον αφορά στο φυσικό θάνατο, καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την πιθανότητα δυστυχήματος ή κάποιο άλλο απροσδόκητο αίτιο.
Το θέμα που προκύπτει εδώ είναι αν όντως είναι χρήσιμο σε έναν άνθρωπο να γνωρίζει από πριν πόσο θα ζήσει. Πόσο εύκολο είναι να ξέρεις ακριβώς πόσος χρόνος σου μένει και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα ουσιαστικό για να το αποτρέψεις; Κάποιοι ίσως ισχυριστούν ότι δεν θα ζεις με το άγχος και θα απολαμβάνεις κάθε στιγμή. Κάποιοι άλλοι θα ισχυριστούν το αντίθετο ακριβώς.

 

Όταν ανήκεις στους τυχερούς που το τεστ προέβλεψε ότι θα ζήσουν πολύ, μάλλον θα ζεις ανέμελα χωρίς να υπολογίζεις τα μη προβλεπόμενα αίτια πρόκλησης ατυχήματος που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. Αν δεν ανήκεις σε αυτούς θα ζεις χωρίς να κάνεις όνειρα και σχέδια για το μέλλον, ίσως χωρίς να μορφωθείς και χωρίς να προσπαθείς καθημερινά να αγγίξεις τους στόχους σου. Άραγε πόση ομορφιά θα είχε η ζωή μας αν δεν προσπαθούσαμε καθημερινά να επιτύχουμε κάποιο στόχο μας; Τι θα είχαμε να προσμένουμε; Μόνο το θάνατο;

You may also like