Κοιλίτσα έτοιμη για bikini!

Μέσα σε ένα προσεγμένο πλάνο απώλειας περιττού βάρους ή διατήρησης του υπάρχοντος βάρους συγκαταλέγεται ένα σύνολο ασκήσεων που στοχεύει στην εξάλειψη του “σωσιβίου” που δημιουργείται στην περιοχή της κοιλιάς. Στις ασκήσεις αυτές, όμως μπορεί να συμβάλλει και η διατροφή. Κι υπάρχουν πέντε τροφές που μπορούν να μειώσουν τα εκατοστά της περιφέρειάς μας!

01 Βρώμη. Το έχουμε ξαναπεί στο παρελθόν, αλλά δεν είναι κακό να επαναλαμβάνουμε κάποια πράγματα. Το να προσπερνάμε ή να μειώνουμε γεύματα μέσα στη μέρα δεν εξασφαλίζουν την απώλεια βάρους, αλλά αντίθετα μπορούν σύντομα να μας οδηγήσουν σε υπερβολές. Και φυσικά δεν αμελούμε ποτέ την αξία του πρωινού γεύματος, μια που δραστηριοποιεί το μεταβολισμό και μας δίνει την ενέργεια που χρειαζόμαστε στη διάρκεια της μέρας. Η πλούσια σε φυτικές ίνες βρώμη είναι μία εξαιρετική επιλογή για το πρωινό καθώς ικανοποιεί το αίσθημα κορεσμού, μειώνοντας τις πιθανότητες να υποκύψουμε στον πειρασμό ενός donut ή άλλου “αμαρτωλού” σνακ μέσα στη μέρα. Ιδανικά επιλέγουμε σκέτη βρώμα για αποφυγή των περιττών τεχνητών σακχάρων και μπορούμε να τη συνδυάσουμε με γιαούρτι και φρούτα.

02 Μύρτιλλα. Έρευνες έχουν δείξει πως τα μύρτιλλα βοηθούν στην μείωση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχουν. Μπορούμε να τα απολαύσουμε σε ένα γευστικό μπολ στο πρωινό μας με βρώμη ή να τα συμπεριλάβουμε σε ένα smoothie.

03 Αμύγδαλα. Τα μονοακόρεστα λιπαρά που περιέχουν τα αμύγδαλα συμβάλλουν στη διάσπαση του περιττού λίπους στην κοιλιά. Επίσης τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, στοιχεία που μας προσφέρουν ενέργεια και που μπορούν να “βάλουν φρένο” σε λιγούρες.

04 Σολομός. Είναι σημαντικό σε μία διατροφή που στόχο έχει την απώλεια βάρους και λίπους να αποφεύγονται τα τηγανιτά και πλούσια σε λιπαρά φαγητά. Οπότε στρεφόμαστε σε τροφές άπαχες αλλά σε πρωτεΐνες, όπως τα πουλερικά και ο σολομός. Ο δε σολομός, εκτός του ότι αυξάνει τα επίπεδα της ενέργειας που έχουμε ανάγκη, όταν χωνεύεται βοηθά στην καύση θερμίδων. Επίσης ο σολομός είναι πλούσιος σε λιπαρά Ω3, τα οποία καταπολεμούν τις φλεγμονές και εξισορροπούν τις ορμόνες του σώματος. Μία καλή εναλλακτική με την ίδια διατροφική αξία είναι και ο τόνος.

05 Μαρούλι. Τα πράσινα λαχανικά όπως το μαρούλι, το σπανάκι και το λάχανο kale είναι πλούσια σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία και περιέχουν λίγες θερμίδες. Επίσης περιέχουν φυτικές ίνες που αποτρέπουν το φούσκωμα. Τώρα που το μαρούλι είναι και της εποχής, μία σαλάτα είναι ένα γεύμα που μπορεί να μας καλύψει, ενώ μία μικρότερη σε ποσότητα σαλάτα πριν το γεύμα μπορεί να μας αποτρέψει από το να καταναλώσουμε μεγαλύτερες μερίδες από το κυρίως πιάτο.

               Μπορούμε να κάνουμε μία καλή αρχή από τώρα ώστε το καλοκαίρι να φοράμε άφοβα το μαγιό μας χωρίς την περιττή κοιλίτσα!

You may also like