Κοσμήματα στο Μουσείο Μπενάκη

Μία λιγότερο γνωστή πτυχή του Παμπλο Πικάσσο, Τζωρτζ Μπρακ, Τζεφ Κουνς είναι η ενασχόλησή τους με τα κοσμήματα.
Πιο συγκεκριμένα, όλοι δημιούργησαν κοσμήματα-μικρογλυπτά, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις τα δώρισαν σε αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η έκθεση παρουσιάζει μια επιλογή κοσμημάτων σχεδιασμένων από μερικούς από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του δεύτερου μισού του 20ού και του 21ου αιώνα. Τα έργα των Stephen Antonakos, Ben, Louise Bourgeois, Georges Braque, Alexander Calder, César, Giorgio de Chirico, Jean Cocteau, André Derain, Max Ernst, Ablerto Giacometti, Keith Haring, Jeff Koons, Fernand Leger, Roy Lichtenstein, Yoko Ono, Pablo Picasso και Man Ray, που παρουσιάζονται μεταξύ άλλων στην έκθεση, προέρχονται στην πλειοψηφία τους από την προσωπική συλλογή της επιμελήτριας της έκθεσης Diane Venet και θέτουν εκ νέου το ζήτημα της σύνδεσης της αργυροχοΐας με την καλλιτεχνική δημιουργία.

Η έκθεση της συλλογής της Diane Venet, η οποία έχει ήδη παρουσιαστεί στη Γαλλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην ελληνική διοργάνωση θα πλαισιωθεί από έργα Ελλήνων δημιουργών που έχουν πειραματιστεί με τη φόρμα του κοσμήματος.
Στο Μουσείο Μπενάκη, μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου, υπό τον τίτλο “Από τον Πικάσο στον Κουνς, Κοσμήματα Καλλιτεχνών”.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Κεντρικό κτήριο Μουσείου Μπενάκη
www.benaki.gr

You may also like