Κοτόπουλο με άρωμα κάρυ και καρύδα

ΥΛΙΚΑ:
1 κ.γ. σκόνη τσίλι
Αλάτι 1/2 κ.γ.
1 κ.γ. κουρκουμά
1/4 κ.σ. σπόρο κόλιανδρου
1/4 κ.σ. σπόρος κύμινο
1 κ.γ. πάστα γαρίδας
60 ml. ηλιέλαιο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1500 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε 12 μεγάλα κομμάτια
400 γρ. κρέμα καρύδας
250 ml ζωμό κότας
2 κ.σ. σάλτσα ψαριού
30 γρ. ζάχαρη
2 λάιμ , το χυμό τους
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένα
2 κόκκινες τσίλι πιπεριές καθαρισμένη και ψιλοκομμένη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
*Για την πάστα κάρυ
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε την σκόνη τσίλι, το αλάτι , τον κουρκουμά, τους σπόρους κόλιανδρο, τους σπόρους κύμινο και την πάστα γαρίδας.

7d13cc638b031f8ce1bae1b0204ae77c_L*Για το κοτόπουλο
Χτυπάμε καλά τα υλικά μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής πάστα.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε μέσα το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Τότε, το μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο.

Ξαναζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε στο γουόκ την πάστα κάρυ και την μισή κρέμα καρύδας. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά.
Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στο γουόκ μαζί με τον ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα καρύδας, την σάλτσα ψαριού, την ζάχαρη και τον χυμό λάιμ.
Ανακατεύουμε και μόλις αρχίζει να βράζει το μίγμα, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Βάζουμε το κοτόπουλο κάρυ, σε 4 ζεστά μπολ και πασπαλίζουμε με φρέσκιες τσίλι ψιλοκομμένες πιπεριές και φρέσκο κρεμμυδάκι. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: Cookbox.gr

You may also like