Κοτόπουλο με κους κους

ΥΛΙΚΑ:
4 μερίδες κοτόπουλο
100 γραμμ. βούτυρο
4-5 κουταλιές φρέσκα ανάμικτα αρωματικά (μαϊντανός, δυόσμος, άνηθος, βασιλικός)
250 γραμμ. κους κους
300 ml. βραστό νερό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ξεπλένετε το κοτόπουλο και το στραγγίζετε καλά. Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και το αφήνετε να κάψει. Βάζετε το κοτόπουλο μέσα και το τηγανίζετε για 15 λεπτά, να ροδίσει και από τις 2 πλευρές. Σκεπάζετε και το αφήνετε να ψήνετε με τους χυμούς του για άλλα 10 λεπτά. Προσθέτετε τα αρωματικά, αλατοπιπερώνετε και γυρίζετε τα κομμάτια1-2 φορές. Αδειάζετε το κους κους σε μπολ και περιχύνετε με το βραστό νερό και το λάδι. Σκεπάζετε, αφήνετε για 5 λεπτά και ανακατεύετε να αφρατέψει. Μοιράζετε σε 4 πιάτα το κους κους με 1 κομμάτι κοτόπουλο το καθένα και περιχύνετε με τη σάλτσα του.

Πηγή: Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας, http://www.yupiii.gr

You may also like