Κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο, από την Έλενα Σμπώκου

Το κοτόπουλο με ρύζι είναι ένας κλασικός συνδυασμός που όλοι αγαπούν. Σε αυτή την συνταγή το κοτόπουλο μαγειρεύεται αρχικά στην κατσαρόλα και μεταφέρεται στο φούρνο για να ψηθεί κάποια ώρα μαζί το ρύζι. Κοτόπουλο, κρασί , κρεμμύδι φρέσκο και ξερό είναι τα υλικά που θα κάνουν το ρύζι αυτό πραγματικά πεντανόστιμο. Αξίζει μια δοκιμή αυτό το τόσο νόστιμο φαγητό που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο όλων!

ΥΛΙΚΑ:
1 κοτόπουλο μέτριο σε μερίδες
3 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
χυμό από 2 λεμόνια
500 γρ ρύζι για πιλάφι
100 ml κρασί λευκό
3 κρεμμυδάκια ξερά φρέσκα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

kotopoulofournou-1024x682ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ζεσταίνεις το λάδι σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος και τσιγαρίζεις το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά.
Προσθέτεις τα κρεμμύδια και τα αφήνεις να γυαλίσουν καλά για 2-3 λεπτά.
Σβήνεις το κοτόπουλο με το κρασί και σε 5-7 λεπτά χαμηλώνεις την φωτιά και προσθέτεις το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.
Μαγειρεύεις το κοτόπουλο σε σκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου ½ ώρα σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις περάσουν 30 λεπτά, μεταφέρεις το κοτόπουλο σε ένα πυρίμαχο μεγάλο ταψί.
Προσθέτεις το ρύζι και μετράς τα υγρά που έχουν μείνει στην κατσαρόλα. για να βρασει το ρύζι μέσα στο ταωί θα πρέπει το υγρό να είναι σε διπλάσια ποσότητα από το ρύζι.
Σε περίπτωση που είναι λιγότερο συμπληρώνεις με νερό χλιαρό.
Ψήνεις το φαγητό στους 200 βαθμούς σε αέρα για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει ελαφρά το κοτόπουλο και το ρύζι να ψηθεί, να απορροφήσει τα υγρά του αλά να παραμείνει σπιρωτό.
Λίγο πριν σερβίρεις το ρύζι, μπορείς να σωτάρεις για λίγο τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ελαιόλαδο και να τα πασπαλίσεις πάνω από το ρύζι.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην μαμά της φίλης μου της Λένας που μου έδωσε την συνταγή ή οποία ήταν ακριβής και είχε απόλυτη επιτυχία!

Μπείτε στο ανανεωμένο  Elena’s cooking για να διαβάσετε κι άλλες υπέροχες συνταγές της Έλενας Σμπώκου.

You may also like