Κοτόπουλο με ταλιατέλες κολοκυθιού και μια σαγηνευτική σάλτσα (+video)

TEASERΑυτή η συνταγή είναι μια από τις αγαπημένες μου. Είναι στο top 5 μου, παρόλο που δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο εκ πρώτης όψεως. Καθάριζα μια μέρα κολοκυθάκια και μου έμοιασαν με ταλιατέλες. Κάπως έτσι ξεκινήσε το πιάτο. Μικρά λεπτά φιλετάκια κοτόπουλου, σωταρισμένα κολοκύθια και μια κρέμα παρμεζάνας παύλα σκόρδου. Ναι.Τόσο απλό, αλλά τόσο εξαιρετικό. Δεν μπορώ να το περιγράψω, παρά μόνο να σας πω, οτι θες να το φας με αργές κινήσεις, να κάτσεις απαλά στην καρέκλα, να πιάσεις με ευλάβεια το πιρούνι και να βάλεις την κάθε μπουκιά στο στόμα σου σαν να τοποθετείς την τελευταία πινελιά σε έναν πίνακα ζωγραφικής. Αυτό μου βγάζει εμένα. Η απλότητα, πώς μπορεί να περιγραφεί απλά;

ΥΛΙΚΑ:
*για το κοτόπουλο
1-2 στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα, κομμένα σε πολύ λεπτές λωρίδες
Αλάτι και πιπέρι
Φρέσκο ​​θυμάρι και μαντζουράνα (βάλτε τα το τελευταίο λεπτό σωταρίσματος)
Ελαιόλαδο για το σωτάρισμα

*για τις ταλιατέλες
4-6 κολοκυθάκια, τις φλούδες τους (μέχρι να συναντήσετε τους σπόρους)
2 κύβους/κ.σ. βούτυρο, μία για τα κολοκύθια και το άλλο για τη σάλτσα

*για τα σάλτσα
200 γρ κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
Γάλα για την πάστα σκόρδου (αρκετό να τα καλύψει και να βράζει για ώρα μέχρι να μαλακώσουν)
Πάστα σκόρδου, περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Ξεκινήστε κάνοντας την πάστα σκόρδου αφού χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο από ό, τι τα υπόλοιπα. Μπορείτε να την κάνετε από την προηγούμενη για να γλιτώσετε χρόνο. Απλά ξεφλουδίστε 7-10 σκελίδες σκόρδο, βάλτε τις σε μια κατσαρόλα, ρίξτε μπόλικο γάλα να τα καλύψει και βράστε μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί προσθέστε περισσότερο γάλα, ενώ βράζει. Αφήστε την πάστα στην άκρη. Μπορείτε να την κρατήσετε μέσα στο πηχτό πλέον γάλα ή να ”ψαρέψετε” τα σκόρδα αν δεν έχουν λιώσει.

Καθαρίστε τα κολοκυθάκια μέχρι να συναντήσετε τους σπόρους. Κρατήστε μόνο τις φλούδες . Αυτές είναι οι ‘’ταλιατέλες’’ μας.

IMG_1608Ξεπλύνετε τα στήθη κοτόπουλου κάτω από το νερό. Κόψτε όσο το δυνατόν πιο λεπτές φετούλες. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά MAX ή μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρωματάκι, πράγμα που θα γίνει γρήγορα αφού είναι λεπτοκομμένο το κάθε κομμάτι. Το τελευταίο λεπτό προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε για περίπου ένα λεπτό.

Βάλε τον άλλο κύβο βουτύρου σε ένα τηγάνι και ρίξετα κολοκυθάκια ταλιατέλες . Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι. Σωτάρετε τα κολοκυθάκια για 2 λεπτά MAX.

Ταυτόχρονα, ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι, το άλλο κομματάκι βούτυρο, ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού πάστα σκόρδου, την τριμμένη παρμεζάνα και το μοσχοκάρυδο σε μια κατσαρολίτσα και ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πάρει μια βράση. Μια πηχτή σάλτσα είναι ο στόχος μας.

Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα φιλετάκια κοτόπουλου και σερβίρουμε με τα βουτυράτα κολοκυθάκια ταλιατέλες, ενώ όλα είναι ζεστά.

Πηγή: http://www.donkeyandthecarrot.blogspot.gr/

You may also like