Κοτόπουλο ψητό – my way

Χρόνος παρασκευής : περίπου 2 ώρες

[check_list]

  • Θα χρειαστείτε φύλλα λαδόκολλας, αλουμινόχαρτο και ένα ταψί

[/check_list]
ΥΛΙΚΑ: ( Για 5-6 άτομα )
 1 κοτόπουλο ολόκληρο 2 κιλά
 1 κεφάλι σκόρδο
 2 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο ( ή μία κ.σ. ξερό )
 Ξύσμα και χυμός από 2 λεμόνια
 Χυμός από ½ πορτοκάλι
 1 μανταρίνι κομμένο στη μέση
 2 κ.σ. μουστάρδα
 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη
 Χοντρό αλάτι
 Φρεσκοκομμένο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Δημιουργούμε μια πάστα με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τους χυμούς , το ξύσμα, το δεντρολίβανο και το θυμάρι και κάνουμε ένα μασαζάκι στο κοτόπουλο, αλείφοντας το να πάει παντού το μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τις μισές σκελίδες του σκόρδου στην κοιλιά του πουλερικού και κλείνουμε το άνοιγμα με το μανταρίνι.

Τυλίγουμε σε λαδόκολλα ρίχνοντας στο πακέτο και τις υπόλοιπες σκελίδες του σκόρδου. Κατόπιν τυλίγουμε και σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 2 ώρες περίπου. Συνδυάζεται ιδανικά με πατάτες τηγανιτές…

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like