Κοτόσουπα γάστρας με gnocchi

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
2 φλιτζάνια ζωμού λαχανικών
1-2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο βασιλικός
1-2 κουταλάκι του γλυκού με ιταλικά καρυκεύματα
1 κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα για κοτόπουλο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 φλιτζάνια ζωμού κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο διαλυμένο σε 2 κουταλιές νερό
2 κονσέρβες γάλα εβαπορέ
2 πακέτα νιόκι πατάτας (περίπου 4 φλιτζάνια)
6 φέτες μπέικον
2-3 σκελίδες σκόρδο
1κιλό φρέσκο ​​σπανάκι

Chicken-Gnocchi-Soup-1ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Τοποθετήστε το κοτόπουλο,το ζωμό λαχανικών, τον βασιλικό,τα ιταλικά καρυκεύματα, το καρύκευμα πουλερικών, το αλάτι, και το ζωμό κοτόπουλου σε γάστρα ή σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε υψηλή θερμοκρασία για 4-5 ώρες ή σε χαμηλή για 6-8 ώρες. Κόψτε το κοτόπουλο και αφήστε το μέσα στη γάστρα.
Προσθέστε το μείγμα κορν φλάουρ, το γάλα εβαπορέ, και τα νιόκι. Ανακατεύετε καλά και επανατοποθετήστε το καπάκι.
Κόψτε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και τα τηγανίζετε μέχρι να γίνει τραγανό. Το στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λίπος και μέσα στο τηγάνι αφήνετε λίγο λάδι για να σωτάρετε το σπανάκι με το σκόρδο και τα ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρέστε τα από τη φωτιά. Προσθέστε το μπέικον και το σπανάκι στη γάστρα. Ανακατέψτε καλά.
Αν θεωρείτε ότι χρειάζεται νερό, προσθέστε κατά βούληση, όπως αλάτι και πιπέρι!

Καλή σας απόλαυση…

Πηγή: εδώ

You may also like