Κοτόσουπα με chili & lime, από την Έλενα Σμπώκου

ΥΛΙΚΑ:
1 μέτριο κοτόπουλο
3-4 γαρύφαλλα
2 κρόκους αυγών
1/4 κούπας χυμό λεμόνι
χυμός από 2 λάιμ
μπούκοβο ή αποξηραμένο τσίλι ( όσο αντέχεις)
λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο
αλάτι κ πιπέρι

10733522_10152422642523937_1722066887_nΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε το κοτόπουλο και πρόσθεσε κρύο νερό και τα γαρύφαλλα και δυνάμωσε τη φωτιά για να ξεκινήσει ο βρασμός. Μόλις αρχίσει το κοτόπουλο να βράζει και να βγάζει αυτόν τον βρώμικο αφρό τον αφαιρείς με την τρυπητή κουτάλα και μειώνεις την ένταση της φωτιάς στο μισό.
2. Σιγοβράζεις το κοτόπουλο για καμιά ώρα και μετά το βγάζει από τη φωτιά και το αφήνεις στην άκρη.
3. Σ’ ένα μπολ χτυπάς τους κρόκους, το χυμό λεμόνι και το χυμό λάιμ με λίγο αλατάκι μέχρι να αφρατέψουν. Παίρνεις μια κούπα από το ζουμί του κοτόπουλου και ρίχνεις πολύ προσεκτικά σιγά σιγά και συνεχώς ανακατεύεις για να ψηθούν τα αυγά και κόψει το μείγμα.
4. Ρίξε το μείγμα του μπολ πίσω στην κατσαρόλα βάλτο στη φωτιά και ανακάτεψε για να πάει παντού το αυγολέμονο. Πρόσεχε να μην αρχίσει ο βρασμός γιατί θα κόψει η σούπα.
Σέρβιρε τη σούπα τρίβοντας πιπεράκι στο πιάτο, βάζοντας μπούκοβο ή τσίλι όσο αντέχεις και φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο!

Μπείτε στο  Elena’s cooking για να διαβάσετε κι άλλες υπέροχες συνταγές της Έλενας Σμπώκου.

You may also like