Κουνέλι με λαχανικά & φρούτα, από τη Μαρία Παπουτσάκη

Τώρα που ξεκινούν τα κρύα και ο Οκτώβρης έχει ήδη μπει, εγώ θα σας προτείνω ένα περίεργο –θα ‘λεγα- φαγητό από την Πόλη, που λάτρεψαν πολλοί.

Υλικά (για 4 άτομα):
* 1 κουνέλι ολόκληρο
* 3 πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
* 3 καρότα κομμένα σε χοντρά φετάκια
* 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
* 8 κρεμμυδάκια κοκάρι
* 8 δαμάσκηνα ξερά χωρίς το κουκούτσι
* 8 σύκα ξερά
* 10 βερίκοκα ξερά
* 16 κάστανα
* 1 κυδώνι κομμένο σε 8 κομμάτια
* 4 μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
* 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
* Λάδι, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο

10719154_868112809868159_1971506872_nΠροετοιμασία:

* Κόβετε το κρέας που έχετε σε μερίδες.Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζετε το κρέας με το λάδι να τσιγαριστεί από όλες τις μεριές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το καρότο το χυμό τομάτας και 1/2 ποτήρι νερό.
Αφήνετε να βράσει το κρέας ώσπου να μαλακώσει αρκετά.

* Αφού βράσει το κρέας ανοίγετε την κατσαρόλα και χαμηλώνετε τη φωτιά.

* Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να χάσουν το σχήμα τους. Περίπου χρειάζεται 15 λεπτά στην κατσαρόλα και 4 λεπτά στην χύτρα αφού ανέβει η βαλβίδα.

Συνοδεύεται τέλεια με τυρί φέτα, ρώσικη σαλάτα, ρετσίνα ή λευκό κρασί

Καλή σας όρεξη!

Περισσότερες πληροφορίες για τη Μαρία Παπουτσάκη , μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like