Κουραμπιεδάκι;, από την Έλενα Σμπώκου

ΥΛΙΚΑ:
600 γρ φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ ψημένα αμύγδαλα χοντροκομμένα(ανάλατα)
220 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι baking powder
1/2 κουταλάκι βανίλια
50 ml κονιάκ
1200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισό κιλό άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

10841517_10152531746488937_597770256_nΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Χτύπησε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια ωραία και αφράτη κρέμα. Όσο περισσότερο το χτυπήσεις , τόσο πιο αφράτοι θα γίνουν!!! Εγώ το χτυπάω γύρω στο εικοσάλεπτο.
2. Σταδιακά πρόσθεσε στο μείγμα το αλεύρι, τη βανίλια, το ρούμι και το
baking powder.
3. Με ένα κουταλάκι πάρε μια μικρή ποσότητα ζύμης και σχημάτισε μικρούς κουραμπιέδες- μπουκίτσες και βάλτους στο ταψί. Ψήσε τους για 15 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αέρα. Μόλις ψηθούν τοποθέτησε τους σε μια σχάρα να κρυώσουν καλά.
4. Βάλε σε ένα βαθύ πιάτο άχνη και κύλησε τους μέσα για να πάει παντού η ζάχαρη. Μόλις τελειώσεις, τοποθέτησέ τους σε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη πιατέλα και πασπάλισε τους ξανά με άχνη να φαίνονται χιονισμένοι!!!!!

Μπείτε στο  Elena’s cooking για να διαβάσετε κι άλλες υπέροχες συνταγές της Έλενας Σμπώκου.

You may also like