Κρέας τσιγαριαστό

κρέας τσιγαριαστό
[check_list]

ΥΛΙΚΑ: ( Για 6 άτομα )
 1 κιλό κατσικάκι, κομμένο σε μερίδες
 ½ κιλό αρνάκι, κομμένο σε μερίδες
 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
 1 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί ξηρό
 2 κ.γ. ρίγανη
 Αλάτι
 Πιπέρι

Χρόνος παρασκευής : περίπου 1 ½ ώρα

  • Θα χρειαστείτε ένα μεγάλο τηγάνι και βαθύ τηγάνι με καπάκι

[/check_list]

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κρέας και το γυρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Όταν γίνει αυτό προσθέτουμε και το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 5 λεπτά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε με κλειστό το καπάκι για 1 ώρα περίπου. Λίγο πριν να είναι έτοιμο προσθέτουμε και τη ρίγανη.
Σερβίρεται ιδανικά με πατάτες τηγανιτές…

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like