Κρατήστε θέση @ Θεσσαλονίκη! Μάιος 2014, Vol. 1

 

Vol. 1 - bannerΕπιτέλους, ο Μάης μας δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Τι εννοώ; Μα το λαμπερό κι ηλιόλουστο χαρακτήρα του, φυσικά!

Οσονούπω, όμως, ετοιμάζεται να ολοκληρωθεί κι η σχολική χρονιά, επομένως σίγουρα θα θέλετε να βρείτε δημιουργικές κι ενδιαφέρουσες λύσεις για την απασχόληση των παιδιών σας. Οι Πυγολαμπίδες στο Κλουβί  για άλλη μία φορά πετούν γύρω γύρω και ζουζουνίζοντας μας κάνουν τις δικές τους προτάσεις. Ας δούμε μαζί κάποιες από αυτές!

 

01 Μοντεσσοριανή ΑγωγήΑπό την περασμένη Παρασκευή, στις 2 Μαΐου, στον παιδικό σταθμό «Μοντεσσοριανή Αγωγή» (Πουρνάρι Πυλαίας) ξεκίνησε να λειτουργεί κέντρο δημιουργικής απασχόλησης. Από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις απογευματινές ώρες – 15:00 έως 19:00 – παιδιά ηλικίας έξι έως δώδεκα ετών έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν με κατασκευές, παζλ, εικαστικά κι ο,τιδήποτε εν γένει θα τα βοηθήσει να αναπτύξουν δεξιότητες αλλά και να εκφραστούν καλλιτεχνικά. Επίσης θα λειτουργεί και τμήμα δυσλεξίας – δυσαριθμησίας για παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, αφότου πρώτα διεξαχθεί το τεστ AFS, μέσω το οποίου ορίζεται ποιο είναι το πρόβλημα του παιδιού και κατευθύνοντας το παιδί προς την κατάλληλη αντιμετώπιση του προβλήματος. Για λεπτομέρειες αναφορικά με τις ώρες λειτουργίας, αλλά και για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη «Μοντεσσοριανή Αγωγή» καλώντας στο 2310-320190.

 

02 Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα Αν είναι κάτι για το οποίο ο Μάης, αλλά και το διάστημα που τον ακολουθεί, είναι η ευκαιρία τα παιδιά να ξενοιάσουν, αλλά και να μάθουν στη φύση. Έτσι, λοιπόν, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή (Μαρίνου Αντύπα 53, Πυλαία) ξεκινά από τις 16 Ιουνίου έως και τις 5 Σεπτεμβρίου έναν κύκλο βιωματικών παιχνιδιών και δραστηριοτήτων για παιδιά του δημοτικού με την κάθε δραστηριότητα να ανταποκρίνεται στις ικανότητες κάθε ηλικίας. Κηπουρική, κτηνοτροφία, πτηνοτροφία κι ό,τι άλλο συνεπάγεται με την καθημερινότητα της αγροτικής ζωής, όλα αυτά θα γίνουν μέσο ώστε τα παιδιά να διασκεδάσουν και να μάθουν για τα οφέλη της φύσης και της ζωής στην ύπαιθρο. Εσείς δεν έχετε παρά να τηλεφωνήσετε στο 2310-492700 και να πάρετε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει!

 

Καλή διασκέδαση σε σας και τα παιδάκια σας!

Photos: GoogleΠυγολαμπίδες στο Κλουβί 

You may also like