Κριθαρώτο Θαλασσινών, από τον Στέλιο Μάνδαλο

ΥΛΙΚΑ:
500 γρ κριθαράκι χοντρό
60 γρ ηλιέλαιο
60 γρ ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
40 γρ ψιλοκομμένο φινόκιο
1,5 λίτρο ζωμό κοτόπουλο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ηλιέλαιο και όλα τα μυρωδικά και σε δυνατή φωτιά τα μαλακώνουμε ανακατεύοντας για 3 με 4 λεπτά.Εν συνεχεία προσθέτουμε και το κριθαράκι και τα σωτάρουμε όλα μαζί για ακόμα 6 με 7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. “Σβήνουμε” τα μυρωδικά με 100 γρ λευκού κρασιού και μετά βάζουμε το κριθαράκι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά στην μέση και προσθέτουμε στο κριθαράκι 250 γρ ζωμό κοτόπουλου, ανακατεύουμε συνεχώς να μην μας κολλήσει και μόλις “πιει” τα υγρά του επαναλαμβάνουμε την διαδικασία, μέχρι να εξαντλήσουμε όλη την ποσότητα του ζωμού.

11078663_893279720694906_913125207_o*Για τα θαλασσινά
200 γρ μύδια (χωρίς το κέλυφος)
200 γρ καλαμάρι ροδέλες
150 καραβυδόψυχα
200 γρ γαρίδες (στο μέγεθος της αρεσκείας σας)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα μέχρι την μέση με νερό και προσθέτουμε από μια κουταλιά της σούπας κόκους πιπέρι μαύρο και κόκκινο και 3 φύλλα δάφνης.
Μόλις πάρει βράση και αφού έχουμε ξεπλύνει καλά τα θαλασσινά με φρέσκο νερό, τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Θα δούμε ότι το νερό σταματήσει να βράζει, μόλις ξαναρχίσει να βράζει αποσύρουμε την κατσαρόλα και σουρώνουμε τα θαλασσινά, τους ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο
και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα με το κριθαράκι. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σερβίρουμε και καλή σας όρεξη…

Ο Στέλιος Μάνδαλος είναι head chef στο BarBara Que (Εθνικής Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια)

You may also like