Κριός, ο σημαιοφόρος του ζωδιακού κύκλου

Όταν ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιο του Κριού,σηματοδοτεί την έναρξη της Εαρινής Ισημερίας και το ξεκίνημα ενός νέου αστρολογικού έτους, κάτι που έγινε πριν από μερικές μέρες και συνδυάστηκε με μια λαμπρή Πανσέληνο στον άξονα Ζυγού-Κριού. Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη ότι είναι γεννημένοι «μπροστάρηδες». Ζώδιο της Φωτιάς, θετικό, γρήγορο, ενεργητικό! Το κεφάλι κάτω, τα κέρατα μπροστά και πάμε! Όλοι όσοι δέχεστε ισχυρή επίδραση από το ζώδιο του Κριού έχετε σύμμαχο και οδηγό τον Πλανήτη Άρη (ναι, τον γνωστό Θεό, εκείνον τον ερωτύλο, τσαντίλα και πολεμοχαρή, τον εραστή της Αφροδίτης με τον οποίο κερατώνει κατ’ επανάληψη και ασυστόλως τον κακόμοιρο τον Ήφαιστο), που σας εφοδιάζει με άφθονη ενέργεια, ξεροκεφαλιά, θάρρος και θράσος έτσι ώστε να κινήσετε ακόμη και βουνά (τρόπον τινά), για να επιτύχετε τους στόχους σας.

Εφόσον αποφασίσετε να ξεκινήσετε ή ν’ αναλάβετε την ευθύνη για κάτι … δεν υπολογίζετε τίποτα, ορμάτε μπροστά κι όποιον πάρει ο Χάρος. Η φήμη σας εξάλλου ως αποφασιστικό άτομο που ποτέ δεν χρονοτριβεί προηγείται των πράξεών σας. Ένα από τα τρωτά σας σημεία; Η επιδοκιμασία που ζητάτε από τους γύρω σας. Η οποία δεν έχει καμιά σχέση με αυτή των υπόλοιπων ζωδίων. Ο Σκορπιός για παράδειγμα τη χρειάζεται διότι νιώθει ότι έτσι μπορεί να ελέγχει τους πάντες. Ο αγαπητός Λέων γιατί τρελαίνεται για προβολή, ο Ζυγός θέλει να του πεις πόσο καλό γούστο έχει, ο Καρκίνος θέλει να ακούσει ότι το φαγάκι του είναι ποίημα. Εσείς όμως την έχετε αληθινά ανάγκη, όπως ένα μικρό παιδί. Για να καλύψετε τις εσωτερικές σας ανασφάλειες, να νιώσετε αγαπητοί, δίκαιοι και κυρίως χρήσιμοι. Τότε ως δια μαγείας μεταμορφώνεστε ως άλλος Λεωνίδας σε μαχητή, εμψυχωτή, προστάτη ακόμη και ήρωα όλων

Η ενέργεια, το χαμόγελο και ο ενθουσιασμός σας, αποτελεί πολύ συχνά έμπνευση για τους άλλους. Ανοιχτοί σε νέες ιδέες και εμπειρίες, γίνεστε πολύ γρήγορα δημοφιλείς στους χώρους εργασίας. Σας ταιριάζουν όμως καλύτερα τα ελεύθερα επαγγέλματα. Δεν τα πηγαίνετε τόσο καλά όταν πρέπει να ακολουθήσετε την αγέλη.

Εκτός κι αν πρόκειται για διοικητική θέση. Είπαμε, είστε φιλόδοξοι και γεννημένοι ηγέτες. Όταν δεν εργάζεστε , θα βρείτε τη διάθεση και τη σωματική δύναμη να ασχοληθείτε με κάποιο σπορ ή χόμπι. Πυγμαχία, πάλη, ξιφασκία αγώνες αυτοκίνητων, έστω ένα Motocross στις λάσπες-όλα αυτά σας κινούν το ενδιαφέρον και σας βοηθούν να διοχετεύσετε κάπου την ενέργειά σας.

Εκεί που τα άλλα ζώδια σταματούν, το Κριαράκι (της Duracell) συνεχίζει ακάθεκτο! Ανεξάρτητοι, ευπροσάρμοστοι, μόνιμα ανήσυχοι ποθείτε διακαώς την περιπέτεια και δεν διστάζετε κατ’ επανάληψη να εμπλακείτε σε δύσκολες και περίεργες καταστάσεις. Σας έχει τύχει να ακούσετε εκείνη την ιστορία για έναν τύπο που πετάχτηκε 5’ για τσιγάρα και επέστρεψε από τη Ν. Αμερική μετά από 5 χρόνια; Ήταν σίγουρα Κριός!. Το πάθημα σπανίως αποτελεί μάθημα για εσάς. Αντιμετωπίζετε ξανά και ξανά τα ίδια λάθη μέχρι να εξαντληθείτε συναισθηματικά. Τότε-και μόνο τότε- ίσως κουρνιάσετε για ένα μικρό διάστημα μέχρι να ανακτήσετε ξανά τις δυνάμεις σας.

Τι θα ήταν η ζωήαν δεν είχαμε το κουράγιο να αποτολμήσουμε το παραμικρό;

Vincent Van Gogh, 30.3. 1853

Παρόλο που είσαστε μοναδικοί στα νέα ξεκινήματα, δυστυχώς τις περισσότερες φορές δεν προλαβαίνετε να δείτε ολοκληρωμένο το έργο σας-γιατί άραγε; διότι έχετε βαρεθεί και σκέπτεστε ήδη μια καινούργια ιδέα. Βλέπετε αυτόν τον τύπο με το ποτό στο χέρι που περιφέρεται στο πάρτι κοιτώντας δεξιά – αριστερά να γνωρίσει κόσμο (κυρίως γυναίκες δηλαδή) Σίγουρα είναι Κριός. Ως φίλοι είσαστε σωστά κελεπούρια. Αρκεί να αποφασίσετε ότι το άλλο άτομο «αξίζει» την προσοχή σας.

Σε αντίθεση με τις ερωτικές σας σχέσεις, οι φιλικές είναι μακροχρόνιες. Δεν προσκολλάστε επάνω τους, παρά διατηρείτε μια αμοιβαία σχέση ελευθερίας και κατανόησης. Όταν θα υπάρχει ανάγκη, θα είσαστε εκεί να προστατέψετε, να βοηθήσετε και να εμψυχώσετε τους φίλους σας. Οι υποθέσεις καρδιάς αποτελούν το αλατοπίπερο στη ζωή σας. Αν ήταν δυνατό, θα ήσασταν συνέχεια ερωτευμένοι, θα ζούσατε ξανά και ξανά το παιχνίδι της κατάκτησης, της αποπλάνησης, του πάθους. Όμως όσο γρήγορα παίρνετε φωτιά, άλλο τόσο γρήγορα γίνεστε μουσκίδι. Παθιασμένοι συναισθηματικά και σεξουαλικά δεν ικανοποιήστε με ψίχουλα. Θέλετε το αντικείμενο του πόθου σας αποκλειστικά δικό σας. Ο έρωτας για εσάς είναι συνδεδεμένος αποκλειστικά με το σεξ. Εάν δεν σας ικανοποιεί σεξουαλικά μια σχέση… πηγαίνετε για άλλα. Δεν γνωρίζουμε εάν στον πλανήτη Γη περπάτησε ποτέ μονογαμικός Κριός.

Εχθρός σας η ρουτίνα και η οικειότητα. Μεγαλώνοντας, οι σχέσεις σας βελτιώνονται σε μεγάλο βαθμό (με ένα – δυο διαζύγια στις αποσκευές σας) εφόσον το σεξ μπαίνει πλέον σε δεύτερη μοίρα (αν είναι ποτέ δυνατόν).

Φέτος με τον Κρόνο στον δύσκολο για εσάς Αιγόκερω, ειδικά εσείς του 1ου και 2ου δεκαημέρου, πρέπει να είστε προσεκτικοί, αφού έχει ήδη ενεργοποιήσει τον τομέα της καριέρας, του status και των επαγγελματικών σας. Συνεργασίες, και επαγγελματικές συμφωνίες μπαίνουν στο μικροσκόπιο ή καλούνται να αλλάξουν. Κάποιοι άνθρωποι θα αποχωρήσουν από τη ζωή σας τόσο στην οικογένεια, όσο και στον επαγγελματικό σας χώρο, ενώ καινούργιοι θα εμφανιστούν από το πουθενά. Επίσης, πολλοί από εσάς θα αλλάξετε εργασία είτε ξεκινώντας κάτι καινούργιο, είτε αναλαμβάνοντας κάτι νέο. Ότι και να γίνει θα είναι προς όφελος σας, αλλά θα περάσετε μια 3ετία με πολύ δουλειά, και αρκετές ανατροπές.

Διάσημοι Κριοί : Lady Gaga, Robert Downey Jr, ArturoToscanini, Celine Dion, Ewan McGregor, Emile Zola, Robin Wright, Michael Fassbender, Anatole France, AlecBaldwin και ο Russell Crowe.

You may also like