Κρύψτε την ψαλίδα μέχρι το επόμενο κούρεμα!

Η ψαλίδα είναι η μάστιγα των γυναικών. Σε εποχές έντονης ξηρασίας και σε περιόδους συνεχούς styling, κάνει την εμφάνισή της, για να μας προειδοποιήσει πως η επόμενή μας επίσκεψη στο κομμωτήριο, βρίσκεται εντός των πυλών. Αυτές οι σκισμένες άκρες, που κάνουν τα μαλλιά μας να δείχνουν φουντωτά, φριζαρισμένα και ταλαιπωρημένα, δημιουργούν πολύ άσχημη εικόνα, και εμείς βρήκαμε τους τρόπους όχι για να την εξαφανίσουμε, αλλά για  να την κρύψουμε, μέχρι την επόμενη φορά που θα απαλλαγούμε ολοκληρωτικά.

Τα διαχωρισμένα άκρα είναι αποτέλεσμα βλάβης, οπότε ο κύριος τρόπος να τα μειώσετε είναι να μειώσετε τη ζημιά στα μαλλιά. Μην βουρτσίζετε πολύ επιθετικά και χρησιμοποιείτε πάντα προϊόντα θερμικής προστασίας. Ψάξτε για την θερμική προστασία από την θερμότητα στην ετικέτα – ορισμένα προϊόντα θερμικής προστασίας προστατεύουν μόνο από τη θερμότητα που βγαίνει από το πιστολάκι, και όχι από τις υπόλοιπες μηχανές για ίσιωμα ή μπούκλες, γι ‘αυτό βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει το σωστό.

Αλλά δεν είναι μόνο το θερμικό styling που επηρεάζει την κατάσταση των μαλλιών, με το πολυαγαπημένο μας ponytail, να είναι εξίσου επιβλαβές. Ειδικά όταν χρησιμοποιούμε τα κοινά λαστιχάκια. Προτιμήστε τα πλαστικά σπιράλ της Invisibobble, τα οποία δεν βλάπτουν τόσο τα μαλλιά σας. Ο τρόπος που πλένετε τα μαλλιά σας έχει επίσης αποτέλεσμα. Τα μαλλιά είναι πιο ελαστικά και πιο ευάλωτα στη θραύση όταν είναι βρεγμένα.Ξεκινήστε το ξέμπλεγμα από τις άκρες προς τις ρίζες, ώστε να μην καταπονήσετε τις τρίχες, που ούτως ή άλλως σπάνε, όταν είναι πολύ μακριές.Αλλά μεταξύ των τακτικών ραντεβού σας για μαλλιά κάθε δύο έως τρεις μήνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια έξυπνα τεχνάσματα για να την κρύψετε.

Η χρήση των ξηρών λαδιών και των προϊόντων σιλικόνης, μπορούν να λειτουργήσουν σαν κόλλα, ώστε (έστω και προσωρινά) να ξανακολλήσουν τις άκρες της τρίχας, χαρίζοντάς της μια υγιής εμφάνιση. Η επίδραση, φυσικά, είναι καθαρά επιφανειακή, αλλά είναι ένα πολύ καλό τρικ προκειμένου να καλύψετε την βλάβη, στην περίπτωση που έχετε κάποια ειδική έξοδο.

Extra tip: Εφαρμόστε τα λάδια μαλλιών, αφού τα ισιώσετε και όσο είναι ακόμα ζεστά. Με την ζέστη τα λέπια της τρίχας ανοίγουν, και έτσι το προϊόν λειτουργεί καλύτερα. Εάν το εφαρμόσετε πριν, το λάδι σε συνδυασμό με την πολύ υψηλή θερμοκρασία της πρέσας, θα «τηγανίσει» κυριολεκτικά τα μαλλιά σας.

 

You may also like