Κυριακή 26 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Yoga

YogaΤα οφέλη της yoga στη ζωή μας τα έχουμε διαβάσει και ξαναδιαβάσει, πόσο περισσότερο όταν  την ασκούμε συχνά και τη θεωρία της μπορούμε και την εφαρμόζουμε και στην καθημερινότητά μας.

Πρόσφατα μάθαμε ότι έχει καθιερωθεί και  Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα και δεν είναι άλλη από την  Κυριακή 26 Ιουνίου. Μάλιστα με την ευκαιρία του εορτασμού της 2ης Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα, διοργανώνεται ανοιχτή ημερίδα δωρεάν μαθημάτων/ομιλιών Γιόγκα από το Light of Yoga, τον Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδας και τον Π.Ο. του Δήμου Ν. Σμύρνης.

Τα 40 μαθήματα/ομιλίες από τους γνωστότερους Δασκάλους της Αθήνας που αντιπροσωπεύουν διαφορετικά συστήματα Γιόγκα θα γίνουν στο Άλσος Ν. Σμύρνης (12:00­19:30) καθώς και ο Πανελλαδικός Διαλογισμός για την Ειρήνη (19:45­20:30). Ο επίσημος εορτασμός θα ακολουθήσει στο Π.Κ. “Γαλαξίας” (Πλατεία Ν. Σμύρνης ) από τις 20:30.

Στόχος της δράσης αυτής είναι η γνωριμία του ευρέος κοινού με τη φιλοσοφία και τις αρχές τις Γιόγκα. Η Γιόγκα αποτελεί ένα φιλοσοφικό σύστημα, το οποίο αναπτύχθηκε πριν από 4000 περίπου χρόνια και εμπεριέχει πρακτικές που αποσκοπούν στη σταδιακή ανάπτυξη της συνειδητότητας του ατόμου, με απώτερο στόχο την εναρμόνιση της ανθρώπινης ύπαρξης σε νοητικό, ψυχικό και σωματικό επίπεδο.

 

Περισσότερες πληροφορίες yogaportal.gr​ ​και στη σελίδα του event στο facebook

You may also like