Κωνσταντίνα Καμπισοπούλου & Σοφία Βαγενά: Η ψυχή και το πνεύμα των “The Artians” …

the artians k-mag.gr8Με “δύναμη από την Πάτρα” δύο δυναμικές γυναίκες αποφάσισαν να αφήσουν το δικό τους στίγμα στον χώρο της μόδας. Ξεκίνησε ως παιχνίδι, αλλά παίρνουν τη δουλειά τους στα σοβαρά. Αν ήταν “κάρμα” να συναντηθούν και να συνεργαστούν, αυτό θα μας το πουν οι ίδιες. Η Κωνσταντίνα Καμπισοπούλου και η Σοφία Βαγενά μας παρουσιάζουν την τελευταία τους κολεξιόν, που προβλέπεται να “σκίσει” το φθινόπωρο, καθώς -όπως θα καταλάβετε- θα συζητηθούν πολύ για το ταλέντο τους!

The K-magazine: Δύο γυναίκες δυναμικές, σύγχρονες, σε έναν πολύ δύσκολο χώρο, πώς το αποφασίσατε;
The Artians: Ήταν τυχαίο και συγχρόνως αναπόφευκτο. Αναπόφευκτο γιατί για εμάς η καλλιτεχνική δημιουργία και η μόδα είναι πάθος αλλά και τρόπος ζωής και τυχαίο γιατί η ιδέα να σχεδιάσουμε τη δική μας σειρά ρούχων προέκυψε σαν παιχνίδι, που μας άρεσε τελικά τόσο που πια για εμάς, είναι μια δουλειά που μας απασχολεί πολύ σοβαρά .

The K-magazine: Πόσο εύκολο είναι να “επιβληθείτε” στην αγορά; Το ίντερνετ έπαιξε ρόλο;
The Artians: Είναι πολύ δύσκολο. Το Ίντερνετ είναι μια τεράστια αγορά , που όμως απαιτεί συνεχή ενασχόληση και χρηματική επένδυση. Από την άλλη μεριά, τα διαφορετικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης , σου δίνουν τη δυνατότητα να παρουσιάσεις τη δουλειά σου σε ανθρώπους , που σε άλλες εποχές θα ήταν αδύνατον να προσεγγίσεις.
Πράγματι, σε ότι αφορά στο δικό μας brand, έχουμε καταφέρει να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας σε ισχυρούς fashion bloggers της Ελλάδας και του εξωτερικού, παίρνοντας πολύ καλό feedback.
Είμαστε επίσης σε συνεχείς επαφές με στιλίστες , fashion editors και fashion agents καταφέρνοντας να προωθήσουμε τη δουλειά μας σύμφωνα με τους στόχους και το branding που έχουμε σχεδιάσει και που ταιριάζει στις συλλογές μας.

the artians k-mag.gr11

The K-magazine: Με διαφορετικό background, πόσο εύκολο είναι να συνυπάρξετε; Έχετε διαχωρίσει τις αρμοδιότητες σας; Πώς λειτουργείτε;
The Artians: Η μια designer και η άλλη εικαστικός η αλήθεια ει ναι ότι είναι δυο διαφορετικά “πεδία” , αλλά και τα δυο έχουν να κάνουν με τη δημιουργικότητα, τη συνεχή παρατήρηση   και τέλος την αποκάλυψη της εικόνας που κρύβεται πίσω από το πασιφανές. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μας ενώνει η κοινή αισθητική που έχουμε στους περισσότερους τομείς.
Βέβαια μας βοηθάει πολύ το ότι πρώτα ήμασταν φίλες και μετά από καιρό γίναμε και συνεργάτιδες. Η δουλειά μας απαιτεί ατέλειωτες ώρες εργασίας , όπου προκύπτουν και διαφωνίες αλλά και πολλές ωραίες στιγμές… ειδικά όταν τελικά κάποιοι επαγγελματικοί στόχοι εκπληρώνονται.
Φροντίζουμε να παραμένουμε πάνω από όλα φίλες, να ταξιδεύουμε, να περνάμε ωραία , για να μπορούμε επιστρέφοντας στη δουλειά να δίνουμε το maximum.

The K-magazine: Ποια είναι η φιλοσοφία σας;
The Artians: Είμαστε λάτρεις του αυθόρμητου, του αυθεντικού και κυρίως του αντισυμβατικού τρόπου ντυσίματος. Για εμάς δεν υπάρχουν κανόνες  ούτε διαχρονικά κομμάτια.
Στην εποχή που ζούμε , η λέξη πολυτέλεια επαναπροσδιορίζεται , έτσι πιστεύουμε ότι τα ρούχα που επιλέγει η κάθε γυναίκα πρέπει να αντανακλούν την προσωπικότητα της, τα ταξίδια της, αυτά που της αρέσει να κάνει και γενικότερα το life style της.

the artians k-mag.gr9

The K-magazine: Τα υλικά σας είναι από την Ελλάδα;
The Artians:  Ναι. Τα υφάσματα που χρησιμοποιούμε είναι ελληνικά, όπως και η ραφή των ρούχων μας γίνεται κι αυτή στην Ελλάδα. Κάποια υλικά βέβαια που χρησιμοποιούμε για τα prints τα προμηθευόμαστε από το εξωτερικό. Όλα αυτά βέβαια ανεβάζουν το κόστος παραγωγής .

Κυρίως, όμως,  επιμένουμε η παραγωγή των ρούχων μας να είναι ‘ethically correct ‘, γιατί το τελευταίο δεν το διαπραγματευόμαστε.

The K-magazine: Τι θα μας παρουσιάσετε φέτος το φθινόπωρο;
The Artians: Η συλλογή για το φθινόπωρο χειμώνα ’15 ονομάζεται J11SYMMETRY , αποτελείται από πολυτελή sport κομμάτια , sweaters, zip culotte, bomber jackets, φορέματα και t shirts με artwork prints , αυτή τη φορά εμπνευσμένα από ιστορικά, πολύτιμα κοσμήματα.

the artians k-mag.gr dresses

The K-magazine: Σε ποιες γυναίκες απευθύνεστε;
The Artians: Οι συλλογές μας απευθύνονται σε δραστήριες σύγχρονες γυναίκες  που απολαμβάνουν τους έντονους ρυθμούς των μεγαλουπόλεων και που το ντύσιμο τους θέλουν να αποτελεί statement.

The K-magazine: Τι πρέπει μία γυναίκα να έχει οπωσδήποτε στη ντουλάπα της;
The Artians: Παρακολουθώντας τις τάσεις της μόδας, θεωρούμε ότι μια γυναίκα στη γκαρνταρόμπα της πρέπει να έχει ρούχα που να αναδεικνύουν την αισθητική της και το στυλ της καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Ένα sweater ‘the Artians‘ από τη καινούργια χειμερινή συλλογή είναι ένα ρούχο ‘εύκολο’ και συγχρόνως πολυτελές.

the artians k-mag.gr sweaters
The K-magazine: Πώς πιστεύετε ότι θα εξελιχθεί η ελληνική μόδα; Θα βρει τη θέση της στο εξωτερικό;
The Artians: Η ελληνική μόδα δεν υποστηρίζεται οργανωμένα από το κράτος, όπως γίνεται σε άλλες χώρες της Ευρώπης . Οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για “ελληνική μόδα”  ως όρο που περικλείει πολλούς Έλληνες σχεδιαστές.
Πιστεύουμε όμως ότι υπάρχουν αξιόλογοι Έλληνες σχεδιαστές που ο καθένας μόνος του, με πολύ πάθος και δουλειά , προσπαθεί να κερδίσει ένα μερίδιο της αγοράς, η οποία είναι συγχρόνως και εξαιρετικά ανταγωνιστική.

The K-magazine: Έχετε κάποιους ξένους σχεδιαστές που σας εμπνέουν;
The Artians: Οι γνωστοί ξένοι σχεδιαστές δουλεύουν σε τόσο υψηλό επίπεδο  όπου πια ο καθένας είναι master στο είδος του! Πως γίνεται να μην αποτελούν έμπνευση τα δερμάτινα του Gucci και του Trussardi , τα παλτό του Burberry , τα prints του Pucci, ο μινιμαλισμός του Marni και η άφταστη πολυτέλεια του Dior!
Για εμάς όμως , έμπνευση κυρίως αποτελεί η Τέχνη  ( Dali, Matisse, Picasso, Mondrian, Lichtenstein, Miro, Warhol, Akrithakis), η οποία βρίσκει εφαρμογή στα prints των ρούχων μας ,τα οποία δουλεύονται στο χέρι σαν περίτεχνα κολλάζ.
Αντλούμε έμπνευση από ταξίδια, διακοπές , μοναχικούς καλλιτέχνες ( Louise Brooks, Charlie Chaplin…) εικόνες της πόλης, street artists (Banksy, Jean – Michel Basquiat, Keith Haring).

the artians k-mag.gr10

The K-magazine: Και τέλος, ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνει η σύγχρονη Ελληνίδα στο ντύσιμό της;
The Artians:  Η σύγχρονη Ελληνίδα συνήθως δεν κάνει λάθη. Είναι ενημερωμένη για τις τάσεις της μόδας , αλλά δύσκολα τολμά  να επενδύσει σε νέους σχεδιαστές.

Το στυλ είναι ένστικτο κι αν ακολουθήσεις το ένστικτο σου,  σίγουρα θα δημιουργήσεις.

the artians k-mag.gr7The Artians 
Sofia Vayena – Konstantina Kampisopoulou
Wholesale/Retail Art Fashion Collection
7,N.Karouzou Street, Patras, Greece
[email protected]
+30 6946456585
Μην ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα τους στο Facebook, για να μα μαθαίνετε τα νέα τους…

You may also like