Κόβουμε τα μαλλιά κοντά μετά τα 40;

Κάποτε οι γυναίκες πίστευαν ότι τα κοντά μαλλιά τις κάνουν να δείχνουν πιο νέες. Αυτή η άποψη έχει πλέον γεράσει. Σήμερα, τα μακριά μαλλιά εξασφαλίζουν στυλ, αέρα και κυρίως «κάλυψη» ακόμη και σε ένα γηρασμένο πρόσωπο. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κόβεις τα μαλλιά μετά τα 40» δηλώνει ο Κρις Μακ Μίλαν, ο κομμωτής που στο κομμωτήριο του στο Λος Άντζελες φροντίζει τις γυαλιστερές τούφες της Τζένιφερ Άνιστον και των συναδέλφων της. «Ωστόσο, υπάρχει ένα όριο. Το μήκος πρέπει να φτάνει μέχρι το στήθος. Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά αν το ξεπεράσει τότε από περιποιημένη γυναίκα γίνεται γιαγιά χίπι. Αυτοί οι τρεις πόντοι είναι που κάνουν τη διαφορά».

Tip: Τα μακριά μαλλιά πρέπει να έχουν όγκο. Ένα καλό κούρεμα με διάφορα μήκη και το κατάλληλο φιλάρισμα θα τα βοηθήσει να τον αποκτήσουν. Συγχρόνως όμως έχουν ανάγκη από καλή υγεία. «Οι χημικές διαδικασίες κι οτιδήποτε κακοποιεί την τρίχα όπως ρόλλευ, σφιχτές κοτσίδες και άλλα, όχι μόνο προκαλούν σπάσιμο, αλλά μπορούν να καταστρέψουν μόνιμα τις ρίζες», επισημαίνει ο νεοϋορκέζος δερματολόγος Μάικλ Λόριν Ριντ. Συγχρόνως, η δερματολόγος Μαρία Μαυρίδου συμβουλεύει: «Η κακή κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής είναι η αιτία που κρύβεται πίσω από πολλά προβλήματα των μαλλιών. Το μασάζ στο κεφάλι ανακουφίζει την ένταση και διεγείρει την παροχή αίματος».

Το σωστό χτένισμα
Η λέξη κλειδί είναι «φυσικό». Μπορείτε να περιποιηθείτε τα μαλλιά, να τα χτενίσετε στο κομμωτήριο, να πιάσετε ή να τα αφήσετε να πέφτουν στους ώμους, αλλά θυμηθείτε να αποφύγετε το στυλιζαρισμένο. Οι ψεύτικες μπούκλες, τα κραυγαλέα εξτένσιον, ο τεχνητός όγκος προσδίδουν χρόνια. Ο hait stylist Κρις Μακ Μίλαν συμβουλεύει: «Να αποφεύγετε τα σινιόν, τα τραβηγμένα χτενίσματα και τις μπούκλες. Τα πιο ανάμελα λουκ βοηθούν τις γυναίκες να δείχνουν πιο μικρές».

Tip: Διαλέξτε ένα κούρεμα που θα είναι σχετικά ουδέτερο ώστε να σας δώσει πολλές επιλογές. Έτσι θα μπορείτε να αλλάζετε το ατημέλητο λουκ κάθε μέρα. Σε αντίθετη περίπτωση, ένα στυλιζαρισμένο κούρεμα, θα καθορίσει αναγκαστικά και τον τρόπο χτενίσματος. Το στάιλινγκ, με τη σειρά, του θα είναι σοφιστικέ και θα κάνει το πρόσωπο να δείχνει κουρασμένο. «Επιλέξτε προϊόντα στάιλινγκ εμπλουτισμένα με πολυ-βιταμίνες» μας λέει η δρ. Ελισσάβετ Σταμπουλή, επιστημονική σύμβουλος της L’Oreal Hellas.

Το κατάλληλο χρώμα
“Το χρώμα των μαλλιών έχει τη δύναμη να μας κάνει να δείχνουμε μεγαλύτεροι ή μικρότεροι” σύμφωνα με τον celebrity stylist Τίπι Σόρτερ, μέλος του Pantene Relaxed and Natural Academy of Science and Style «Όσο μεγαλώνουμε, τα χαρακτηριστικά του προσώπου χάνουν την έντασή τους και γίνονται πιο επίπεδα. Το σωστό χρώμα στα μαλλιά μπορεί να ισορροπήσει αυτήν την κατάσταση». Ο hair stylist πιστεύει ότι για να πετύχουμε κάτι τέτοιο τα μαλλιά πρέπει να έχουν ένα πιο απαλό και σχετικά φωτεινό χρώμα. Αποφεύγουμε τις ακρότητες και τις πολύ έντονες αποχρώσεις γιατί κάνουν το πρόσωπο να δείχνει κουρασμένο. Για τον ίδιο λόγο αποφεύγουμε τις έντονες ανταύγειες.

Πηγή: http://www.marieclaire.gr

You may also like