Κόκκινα Fusilli με κατίκι και τσίλι

ΥΛΙΚΑ: (για 2 άτομα)
-250 γρ. Fusilli
-2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους (ή μια συσκευασία 370γρ κονκασέ)
-1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια (περίπου 100γρ καθαρό βάρος)
-1 μικρό κρεμμύδι
-3 κ.σ. κατίκι Δομοκού
-1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
-3 κ.σ ελαιόλαδο
-1 σφηνάκι ρακή
-αλάτι / πιπέρι
Extra: Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα fusilli για όσο χρόνο λέει στο πακέτο.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Μόλις γίνουν, τα σβήνουμε με τη ρακή και περιμένουμε να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ντομάτα. Βάζουμε το τσίλι και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε να βράσει λίγο σε χαμηλή φωτιά. Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα προσθέτουμε το κατίκι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή: http://www.cooktherapy.gr

You may also like