Κ, όπως Κάλυψη…από την Εύη Τσανάκα

16-applying-foundationΣυνεχίζοντας λοιπόν το θέμα γύρω από τη σωστή βάση και πώς να τη δημιουργήσεις θα σου μιλήσω σήμερα για τα foundation. Ή αλλιώς, πάμε να δούμε τις επιλογές που έχει πλέον η σύγχρονη γυναίκα για να καλύψει τις ατέλειες του προσώπου της.

Τώρα που ανοίγει ο καιρός, είμαι σίγουρη, πως το δέρμα σου όπως και στις περισσότερες από εμάς, εμφανίζει μια δυσανεξία στην εφαρμογή πολλών προϊόντων. Οπότε στη περίπτωση που οι βλάβες του δέρματός σου δεν είναι σοβαρές ώστε να πρέπει να καλυφθούν πλήρως, τότε σου προτείνω να επενδύσεις σε μια κρέμα CC που θα σου προσφέρει και κάλυψη, και ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία. Κλείδωσε από πάνω με λίγη πούδρα ώστε να σταθεροποιήσεις τη κρέμα σου και είσαι έτοιμη.
Για εσένα που χρειάζεσαι έξτρα κάλυψη, έχω να σου προτείνω τα compact foundations, τα οποία και είναι σε πολύ μεγάλη πληθώρα στο εμπόριο. Και για εσένα αγαπημένη μου, που δεν σου αρκούν τα αποτελέσματα των όσων ανέφερα παραπάνω, οκ. Το υγρό foundation είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη κάλυψη από όλα. Δώσε προσοχή στην επιλογή του χρώματος. Δοκίμασέ το στην άκρη του σαγονιού και βγες έξω από το κατάστημα, στο φυσικό εξωτερικό φως για να ελέγξεις καλύτερα και ασφαλέστερα αν «δένει» καλά με το δέρμα σου ή όχι.

cc-cream-vogue-2-17apr13-pr-bΥπάρχει ένας μύθος ότι το foundation είναι για εξαιρετικές περιπτώσεις ή μόνο για τις βραδινές ώρες. Εμένα αυτό δεν με βρίσκει σύμφωνη.

Μου αρέσει να δίνω τη δέουσα προσοχή στη σωστή βάση, καθότι είναι η αρχή των πάνω σε ένα μακιγιάζ. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και το πρωί σε μικρότερη ποσότητα, προσθέτοντας στην ενυδατική σου, μερικές σταγόνες από το υγρό σου foundation. Έτσι, αποκτάς εύκολα και γρήγορα μια ενυδατική με χρώμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ : Primer, όπως λέμε εισαγωγή

Η Εύη Τσανάκα είναι αισθητικός, make-up artist και blogger και μπορείτε να την διαβάσετε εδώ

You may also like