Λέμε αντίο στη λιπαρότητα με τα νέα matte foundations

Ποιος είπε πως τα matte foundations πρέπει να είναι βαριά και να δίνουν την αίσθηση της μάσκας; Δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια απλή ορολογία προκειμένου να περιγράψουμε τα προϊόντα που προορίζονται για τα λιπαρά δέρματα ή έστω εκείνα που είναι περισσότερο επιρρεπή T-ζώνη. Είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή εάν χρειάζεστε μια ισχυρή κάλυψη που θα διατηρηθεί αναλλοίωτη, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ματ φόρμουλες εμφανίζονται ξανά και ξανά στον κατάλογό μας με τα καλύτερα foundations που φτιάχτηκαν ποτέ.

Ακόμα και αν τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι, παραδοσιακά, βασισμένα στη σκόνη, μπορείτε τώρα να αποκτήσετε το βελούδινο δέρμα που επιθυμείτε ακόμα και με τις υγρές φόρμουλες, που θα απλωθούν στο πρόσωπό σας, σαν βούτυρο, και θα σας χαρίσει επιδερμίδα απαλή, αβίαστη και ελαφριά. Αξίζει επίσης για όσες έχουν αρκετά ανοιχτούς πόρους, καθώς η έλλειψη ελαίου στη φόρμουλα, σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να τους φράξουν.

Παρακάτω ακολουθεί οδηγός με τα καλύτερα matte foundations της αγοράς. Το τρικ με τα συγκεκριμένα προϊόντα, είναι πως καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε κάποιο πινέλο ή σφουγγαράκι για την εφαρμογή τους, και όχι τα ακροδάχτυλά σας, μιας και δεν θέλουμε να προσθέσουμε έξτρα λιπαρότητα. Για καλύτερα αποτελέσματα, ξεκινήστε με την εφαρμογή της βάσης από το κέντρο του προσώπου σας και έπειτα συνεχίστε προς τα έξω. Με αυτό τον τρόπο, το αποτέλεσμα θα είναι εγγυημένα αψεγάδιαστο!

#1 Velvet Matte Skin Tint SPF 30 – NARS

Το Velvet Matte Skin Tint SPF 30 συνδυάζει την προστασία και την τελειότητα με βελούδινο και φυσικό αποτέλεσμα. Η σύνθεσή του εξασφαλίζει το φυσικό αποτέλεσμα που λατρεύει η NARS, ελέγχει τη λιπαρότητα και προσφέρει όλα τα οφέλη ενός προϊόντος «όλα σε ένα».

#2 Lock-it Foundation – Kat Von D

Το υγρό foundation Lock-it παρέχει εξαιρετική κάλυψη και είναι το μυστικό όπλο για ομοιόμορφη επιδερμίδα χωρίς ατέλειες. Αρκεί να πιέσετε μία φορά το απλικατέρ για να χαρίσετε ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα σας, να βάλετε τέλος στη γυαλάδα και να εξαφανίσετε τις κηλίδες.

#3 Studio Skin 15 hour wear foundation – Smashbox

Έχει oil free σύνθεση και δίνει φυσικό τελείωμα με μέτρια προς πλήρη κάλυψη, που μένει σταθερή για 15 ώρες.

#4 Power FabricGiorgio Armani

Δίνει πλήρη κάλυψη με ελαφρύ ματ αποτέλεσμα που διαρκεί. Καλύπτει τις ατέλειες με ένα ελαφρύ πέπλο και προστατεύει την επιδερμίδα από την ηλιακή ακτινοβολία με spf 25.

#5 Le teint encre de peau – YSL

Ένα φωτεινό, ματ foundation από τον YSL με αέρινη υφή και διάρκεια ανεξίτηλου μελανιού. Άνεση και διάρκεια μέχρι και 24 ώρες.

#6 Natural Fix All Day matt make up – Radiant

Προσφέρει πολύ μεγάλη κάλυψη, φυσικό ματ αποτέλεσμα με μεγάλη διάρκεια ακόμα και σε συνθήκες ζέστης, υγρασίας ή συνεχούς έντονης δραστηριότητας.

#7 Double Wear Stay-in-place SPF 10 – Estee Lauder

Make up που δεν αλλοιώνεται για πολλές ώρες. Διατηρείστε μια εμφάνιση φυσική και φρέσκια ακόμα και σε συνθήκες ζέστης, υγρασίας, και έντονης δραστηριότητας.

You may also like