Λέμε ΟΧΙ στην Κυτταρίτιδα!

Η κυτταρίτιδα είναι το φυσιολογικό λίπος που συγκεντρώνεται κάτω από το δέρμα. Είναι ασταθής, και ουσιαστικά αυτό που κάνει, είναι να ωθεί το συνδετικό ιστό, προκαλώντας έτσι την διόγκωση του δέρματος που βρίσκεται από πάνω. Εμείς οι γυναίκες, δυστυχώς, είμαστε πολύ περισσότερο επιρρεπής στο κόσμο της κυτταρίτιδας και οι λόγοι που προκαλείται είναι πλέον γνωστοί. Έλλειψη άσκησης, έξτρα βάρος, κακή διατροφή, διαταραχή των ορμονών και πολλά ακόμη.

Εμφανίζεται λιγότερο στο πιο σκούρο δέρμα. Έτσι, αν έχετε ανοιχτό δέρμα, η μέθοδος αυτομαυρίσματος μπορεί να κάνει τις κοιλότητες πιο δύσκολο να εντοπιστούν. Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι για να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα. Μερικοί δουλεύουν καλύτερα από κάποιους άλλους, και ως επί το πλείστον γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό και γιατρούς.

Η μη επεμβατική διαδικασία της κρυολιπόλυσης, παγώνει και σκοτώνει τα κύτταρα του λίπους. Μόλις πεθάνουν, το σώμα μας τα αφαιρεί φυσικά. Αυτή η θεραπεία χρησιμοποιείται συνήθως για τη διαμόρφωση σώματος, αλλά η απομάκρυνση λίπους μπορεί επίσης να βελτιώσει την κυτταρίτιδα σας. Μπορεί να χρειαστούν τρεις θεραπείες και 3 ή 4 μήνες για να δείτε τα αποτελέσματα.

Επίσης τα διαδεδομένα συστήματα ραδιοσυχνότητας, δίνουν υπόσχεση για το φλέγον ζήτημα της κυτταρίτιδα.Η θεραπεία συνήθως συνδυάζει μασάζ , λιποαναρρόφηση ή θεραπεία φωτός.Μπορεί να υγροποιήσει το λίπος, να κόψει τον συνδετικό ιστό για να χαλαρώσει τη συσσώρευση, να αυξήσει την ανάπτυξη του κολλαγόνου και τη σύσφιξη του δέρματος , να αυξήσει τη ροή του αίματος και να μειώσει τη συγκράτηση υγρών. Τα αποτελέσματα διαρκούν για τουλάχιστον 6 μήνες.

Μια ποικιλία από κρέμες στην αγορά ισχυρίζονται ότι μειώνουν την κυτταρίτιδα. Πολλές έχουν συστατικά που προορίζονται να προωθήσουν τη διάσπαση του λίπους (καφεΐνη , αμινοφυλλίνη, θεοφυλλίνη). Οι άλλοι περιέχουν βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και εκχυλίσματα βοτάνων. Γενικά, αυτά τα προϊόντα προσφέρουν λίγα οφέλη μόνο, αλλά μπορεί να προσθέσουν κάποια αξία σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες. Μερικά στοιχεία δείχνουν ότι η κρέμα ρετινόλης μπορεί να βοηθήσει στην κυτταρίτιδα, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι μεγάλα. Δύο φορές την ημέρα, μια κρέμα ρετινόλης 0,3% για μια διάρκεια έξι μηνών, μπορεί να πυκνώσει το δέρμα σας και να μειώσει την εμφάνιση του φλοιού πορτοκαλιού.

You may also like