Λέων, ο περήφανος βασιλιάς

 Ο Αύγουστος, ο πιο ράθυμος και ο πιο αυτοκρατορικός μήνας του χρόνου μόλις μας χτύπησε την πόρτα και μαζί του, το πιο αριστοκρατικό, γενναιόδωρο και φλογερό ζώδιο στο αστρολογικό στερέωμα: ο βασιλιάς Λέων.

Πόσα έχουν γραφτεί πόσο μελάνι έχει χυθεί για το μεγαλόκαρδο αυτό ζώδιο της φωτιάς, που εκπροσωπεί τον βασιλιά της ζούγκλας. Χαρισματικοί από τη φύση τους, γεννημένοι αρχηγοί και ηγέτες, οι Λέοντες προσφέρουν μια νότα αισιοδοξίας και μεγαλοσύνης, ανάμεσα στον ευαίσθητο και εσωστρεφή Καρκίνο και τον λεπτολόγο και εργατικό Παρθένο.Οι περήφανοι, ευγενείς, πιστοί, ενεργητικοί, ανοιχτόκαρδοι βασιλιάδες του Ζωδιακού έχουν την τιμητική τους!

Με τον  Ήλιο στο αστραφτερό αυτό ζώδιο, αυτό το καλοκαίρι θα ήταν πιο λαμπερό και χαρούμενο για σας αγαπημένα Λιοντάρια, αλλά ο Ιούλιος που μόλις πέρασε, άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του. Η Σεληνιακή έκλειψη στις 27/7, μια από τις πιο σπάνιες και ισχυρές εκλείψεις που έχουν γίνει στη Γη, στον άξονα Υδροχόου –Λέοντα, σκόρπισε το θάνατο και την καταστροφή, αφήνοντας στο πέρα της καμένη γη, και πολλές απώλειες…

Οι Λέοντες του 1ου δεκαημέρου επλήγησαν βαριά, με πολλές απώλειες και αλλαγές, όπως και η χώρα μας, δυστυχώς, που είναι Υδροχόος στο ζώδιο και υπέστη με βαρύτατο τρόπο τις συνέπειες της έκλειψης.

Όμως, ο Λέων εκπροσωπεί τη χαρά και τη δημιουργία, και θέλει να βιώνει τη χαρά, με κάθε τρόπο και κάθε στιγμή.

Το 5ο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, βρίσκεται στην καρδιά του καλοκαιριού. Ο Λέων μπορεί να σαγηνεύσει τα πλήθη, αλλά και να εκφραστεί με αυτοπεποίθηση και δημιουργικότητα. Είναι το πιο εύκολο για εκείνον: το να εξωτερικεύει συναισθήματα και να εκφράζεται μέσα από διάφορους τρόπους. Η ακτινοβολία, η περηφάνια, η αξιοπρέπεια και η γενναιοδωρία είναι τα σήματα κατατεθέν του, ενώ στην πιο αρνητική του εκδοχή μπορεί να γίνει εγωιστής  και ματαιόδοξος, αλλά και ως ζώδιου του σταθερού σταυρού, εξαιρετικά πεισματάρης. Έχει την ικανότητα να εκφράζει σωστά τα συναισθήματά του αλλά και γενικά να εκφράζεται μ’ ένα ζεστό, φιλικό τρόπο.

Έχει πολλές φορές παραπάνω αυτοπεποίθηση από αυτή που χρειάζεται σε διάφορους τομείς της ζωής του , ενώ ενθουσιάζεται εύκολα με κάποιο στόχο που θα υποστηρίξει μέχρι τελικής πτώσης.
Είναι πολύ γενναιόδωρος-αφού πάντα ξεχνάει και συγχωρεί όσους του έχουν κάνει κακό. Για εκείνους που αγαπάει, δίνει τα πάντα, τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε υλικό επίπεδο. Αγαπάει πολύ τη φύση, κάθε μορφή διασκέδασης, τα σπορ και τα παιχνίδια, ενώ πολύ συχνά  ασχολείται με την τέχνη αφού διαθέτει πολύ καλό γούστο.

Είναι το ζώδιο της έκφρασης, της δημιουργίας, του έρωτας και του φλερτ, της χαράς και της γενναιοδωρίας απέναντι στους άλλους! Οι Λέοντες είναι πάντα μια ανοιχτή, χαμογελαστή αγκαλιά που θα δεχτεί τις ευκαιρίες και τις αλλαγές που τους παρουσιάζονται.

Καλλιτεχνική φύση και ο ίδιος, πολλές φορές γίνεται ηθοποιός ή τραγουδιστής, εφόσον πάντοτε τον ενδιαφέρει να έχει κοινό. Το κοινωνικό στάτους  τον ενδιαφέρει πολύ, όπως και κάθε επαγγελματική και κοινωνική επιτυχία και την κυνηγάει.
Ξέρει πως θα φτάσει στην κορυφή και πως θα πετύχει επαγγελματικά αυτό που θέλει, αφού τα βήματά του είναι αργά και  σταθερά. Αποκτάει από πολύ νωρίς οικονομική ανεξαρτησία, η τάση του όμως για υπερβολική σπατάλη και γενναιοδωρία  προς τους άλλους, συχνά τον οδηγεί στο να έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αλλά η θεά Τύχη τον βοηθάει να ανακτήσει όλα όσα έχασε. Έχει πολλούς φίλους και γνωστούς που τον υποστηρίζουν σε κάθε του βήμα, ενώ αυτός με την σειρά του είναι ένας πολύ πιστός και έμπιστος φίλος. Έχει εχθρούς που τον ζηλεύουν για την προσωπικότητά και το πάθος του.
Στις προσωπικές και ερωτικές του σχέσεις είναι  δοτικός, ασταθής και γεμάτος πάθος. Συνήθως έχει πολλές σχέσεις στη ζωή του, αλλά όταν αγαπήσει πραγματικά δίνεται ολοκληρωτικά με όλη του την καρδιά και αφοσιώνεται αληθινά. Είναι πολύ τρυφερός, και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα για τον/την σύντροφό του, ενώ όταν είναι ερωτευμένος  η δημιουργικότητά του χτυπάει κόκκινο. Ο γάμος δεν τον ενδιαφέρει τόσο, αλλά λατρεύει τα παιδιά και θέλει να κάνει πολλά-αυτά ουσιαστικά αποτελούν αυτά το βασικό του κίνητρο για να μπει σε ένα γάμο.

Το 2018 προμηνύεται ευοίωνο και αισιόδοξο, ειδικά μετά την έλευση του Δία στον Τοξότη, στις αρχές Νοεμβρίου που τους κάνει ένα πολύ ωραίο τρίγωνο και τους ωθεί στο να ανοίξουν φτερά, να επεκταθούν, να ερωτευτούν και να τολμήσουν γενικότερα.

Στους διάσημους εκπροσώπου του ζωδίου, συγκαταλέγονται προσωπικότητες όπως  οι εκρηκτικές show-women Madonna και Jennifer Lopez, αλλά και η διάσημη δημιουργός του Χάρυ Πότερ, J.K. Rowling, ο ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο,  ο διάσημος σκηνοθέτης Στάνλευ Κιούμπρικ, ο…Μπενίτο Μουσολίνι,ο Καρλ Γιουνγκ, αλλά και ο Ναπολέων Βοναπάρτης, ενώ ο Barack Obama είναι ίσως από τους πιο χαρακτηριστικούς εκπροσώπους του σαγηνευτικού Λιονταριού.

You may also like