Χρόνος παρασκευής : περίπου 50 λεπτά.
[check_list]

  • Θα χρειαστείτε το ρηχό ταψί του φούρνου σας.

[/check_list]
ΥΛΙΚΑ: ( Για 8-10 άτομα )
 750 γρ. αλεύρι σκληρό
 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
 ½ φλ. ελαιόλαδο και 4 κ.σ. επιπλέον
 1 κ.γ. ρίγανη
 ½ κ.γ. ζάχαρη
 1 κ.γ. αλάτι
 Νερό χλιαρό, όσο σηκώσει η ζύμη (περίπου 1 ½ φλιτζάνι )
 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες
 20-25 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια
 10 μαύρες ελιές κομμένες στη μέση
 Αλάτι χοντρό
 Πιπέρι φρεσκοκομμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκάνη. Ρίχνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και τρίβουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ψυχουλιαστή ζύμη. Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ομοιόμορφη που δεν κολλάει στα χέρια.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ. Βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ καλά με μεμβράνη ή πανί και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο και ν’ ανέβει περίπου 45΄ έως 1 ώρα. Μόλις ανέβει (διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη) λαδώνουμε το ρηχό ταψί του φούρνου.
Με τα δάχτυλα απλώνουμε τη ζύμη μέχρι να πιάσει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Τοποθετούμε επάνω τα ψιλοκομμένα λαχανικά, ντοματίνια, κρεμμύδι, πιπεριές και τις ελιές. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε τη λαδόπιτα. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, για 50΄ και μέχρι να ροδίσει η λαδόπιτα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στο κάτω ράφι για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ωραία η πίτα μας.
Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like