Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Μια ιστορική συναυλία στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο

“Είμαστε όλοι Έλληνες”. Έτσι καλωσόρισαν Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες τον κόσμο στη μεγάλη συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο Καλλιμάρμαρο το βράδυ της Δευτέρας!

50.000 κόσμος αποθέωσε τον ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ και τους μοναδικούς καλεσμένους του, καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη….Τρείς γενιές Ελλήνων τους αποθέωσαν, τραγούδησαν μαζί τους στίχο στίχο όλα τα τραγούδια.
Αυτή ήταν η απάντηση των Ελλήνων στην ελπίδα της επόμενης μέρας, θυμίζοντας τον πολιτισμό αυτής της χώρας.

“Είμαστε όλοι Έλληνες”. Αυτό είπε ο Bernard Lavilliers, o μεγάλος Γάλλος τραγουδοποιός και ποιητής όταν ανέβηκε στη σκηνή χαιρετίζοντας στα ελληνικά.
Το ίδιο έκανε και ο Christophe ο οποίος τραγούδησε τα “Aline”, “{Oh mon amour”, “The girl from Salina” και μαζί με τον Λαυρέντη το “Tandis Que” – “Παρόλο που” από το cd “Οι Άγγελοι ζουν ακόμη στη Μεσόγειο”.
Πολύ συγκινημένος ο κορυφαίος Salvatore Adamo, βγαίνοντας στη σκηνή είπε στα ελληνικά “Καλησπέρα Αθήνα” και συνέχισε λέγοντας ότι είναι πολύ ευτυχισμένος που ξανατραγουδάει στο Καλλιμάρμαρο. Η πρώτη φορά που είχε τραγουδήσει στον ίδιο χώρο ήταν το 1969. Τραγούδησε μαζί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα το “Au café du Temps Perdu” – “Στον καφέ του χαμένου χρόνου” και συνέχισε ερμηνεύοντας μοναδικά τις διαχρονικές επιτυχίες του “Mon Cinema, “Incha Allah”, “La Nuit” και “Tombe La Neige”.
“Οι λαοί της Μεσογείου είμαστε ενωμένοι γιατί έχουμε τα ίδια προβλήματα, την ίδια κουλτούρα και θα παραμείνουμε ενωμένοι”. Αυτά είπε ο Καταλανός τροβαδούρος Josep Tero ανεβαίνοντας στη σκηνή ο δε Tonino Carotone “θέλει να μείνει στην Ελλάδα” και η αρχή γίνεται με τις συναυλίες που θα κάνει με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σε όλη την Ελλάδα. Μαζί με τον Λαυρέντη είπαν το πολύ γνωστό και αγαπημένο “Tu Vuo Fa L’ Americano” – “Σαν Αμερικάνος” ενώ συνέχισε να τραγουδάει στα ελληνικά το «Χαζόπικρο» και τελείωσε με το “Mondo Difficile”.
Οι ιταλοί Ι ΝΟMADI εντυπωσιάστηκαν από το κατάμεστο Καλλιμάρμαρο και την θερμή υποδοχή του κόσμου.
Ο Angelo Branduardi είπε πως είναι ενθουσιασμένος που για ακόμη μια φορά βρίσκεται στην Ελλάδα και τραγουδάει για τους Έλληνες φίλους του.
Ο Νίκος Αλιάγας προλόγισε τον Bernard Lavilliers, τραγούδησε στα γαλλικά το “Μια Ανάσα” (Le Souffle) και μαζί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα το “Νότος”.

Εξαιρετική στην ερμηνεία της η Piluka Aranguren όπως επίσης και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και η Ελισάβετ Καρατζόλη.
Ο κόσμος αποθέωσε τη Μαρία Φαραντούρη, τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Φίλιππο Πλιάτσικα, τον Διονύση Τσακνή, τον Μίλτο Πασχαλίδη και τον Γιώργο Μαργαρίτη (τραγούδησε μαζί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα το πολύ αγαπημένο “ΠΕΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ” και ήταν και η έκπληξη της βραδιάς).

Τη συναυλία άνοιξε το γαλλικό συγκρότημα FANTOM που μόλις κυκλοφόρησε το νέο cd τους στη Γαλλία το οποίο περιέχει και τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Η συναυλία αυτή ήταν μια πολύ μεγάλη παραγωγή για την οποία δούλεψαν πάνω από 60 άτομα.

Πηγή: http://www.mad.tv

You may also like