Λαχανικά γιαχνί με κάρυ

ΥΛΙΚΑ: (για 4 άτομα)

1 μεγάλο κουνουπίδι
2 γογγύλια καθαρισμένα, κομμένα στη μέση
2 πατάτες καθαρισμένες, χοντροκομμένες
2 καρότα καθαρισμένα, χοντροκομμένα
100 γρ. αρακάς, ζεματισμένος για 3’ και στραγγισμένος
500 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη, κονσέρβας
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο
2 φύλλα δυόσμος, ψιλοκομμένος
1/2 κουταλάκι κάρυ
λίγη ζάχαρη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, λίγη κανέλα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

laxanika giaxni1.Πλένετε και χωρίζετε σε μπουκετάκια το κουνουπίδι και αφήνετε λίγα από τα κοτσάνια και τα πράσινα φυλλαράκια του. Στο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο, το σέλινο και το δυόσμο. Ρίχνετε την ντομάτα και λίγη ζάχαρη. Αλατίζετε και ρίχνετε την κανέλα. Όταν δέσει λίγο η σάλτσα, την αποσύρετε από τη φωτιά.

2.Βάζετε σε κατσαρόλα το κουνουπίδι, τα καρότα, τα γογγύλια και τις πατάτες. Τα περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτετε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό με το οποίο ξεπλένετε τα υπολείμματα της σάλτσας στο τηγάνι και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα. Τα τελευταία 10’ προσθέτετε και τον αρακά. Ελέγχετε αν έχουν μείνει πολλά υγρά και αφήνετε να εξατμιστούν σε χαμηλή φωτιά.

Πηγή: εδώ

You may also like