Λεμονάτο μπριάμ‏

Μέσα στο καλοκαίρι η επιθυμία μας για φρέσκα λαχανικά και ελαφριά πιάτα αυξάνεται κατακόρυφα. Ιδανική πρόταση για το σημερινό τραπέζι ένα μπριάμ διαφορετικό από τα άλλα, που τρώγεται είτε ζεστό, είτε κρύο, είτε μόνο του, είτε ως συνοδεία κρέατος ή ψαριού. Μόνη προϋπόθεση; Η όρεξή σας!

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
10 κολοκυθάκια, σε ροδέλες
4 καρότα, σε ροδέλες
8 σκελίδες σκόρδο
2 πατάτες, σε μέτριους κύβους
2 μελιτζάνες, σε μέτριους κύβους
1 κρεμμύδι, σε μέτριους κύβους
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. χονδρό αλάτι
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1 κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο
1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη

7C50B47AC655E77D5B36D45C7B81AE41ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
• Βάζουμε τα κολοκύθια, τα καρότα, το σκόρδο, τις πατάτες, τις μελιτζάνες και το κρεμμύδι σε μια μεγάλη λεκάνη. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε πολύ καλά, να λαδωθούν τα λαχανικά.
• Τα βάζουμε, σε λεπτή στρώση, σε μια λαμαρίνα του φούρνου. Τα σκεπάζουμε με λαδόκολλα και στερεώνουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
• Ξεσκεπάζουμε και τα ξαναβάζουμε στον φούρνο, ώσπου να ροδίσουν και να ξεροψηθούν ελαφρώς.

Καλή σας όρεξη!

Πηγή : εδώ

You may also like