“Λεωφορείο ο Πόθος” Live από το Λονδίνο @Μέγαρο Μουσικής, από τη Χρ. Τζέικου

140916singleNTLstreetcarΜπορεί στις μέρες μας να μην υπάρχει δυνατότητα να παρακολουθήσετε μια παράσταση στο Young Vic του Λονδίνου…έρχεται όμως το Λονδίνο εδώ!! Στις 16 Σεπτεμβρίου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα προβάλει  σε ζωντανή μετάδοση από το θέατρο Young Vic, την παράσταση «Λεωφορείο ο πόθος»(Με ελληνικούς υπότιτλους) , σε σκηνοθεσία BenedictAndrews. Για άλλη μια χρονιά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συνεχίζει τη συνεργασία του  με την Βρετανική Πρεσβεία και διασυνδέει το κοινό της Αθήνας  με το θεατρικό κέντρο της Ευρώπης, το περίφημο εθνικό θέατρο του Λονδίνου. Αξίζει να την παρακολουθήσετε , παρόλο που οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει τη συγκεκριμένη παράσταση με την αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη, να ερμηνεύει το Χάρτινο το φεγγαράκι, σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν.

ΥπόθεσηΗ Μπλάνς, μια καθηγήτρια από τις Νότιες Πολιτείες, επισκέπτεται μετά τον πλειστηριασμό της οικογενειακής περιουσίας της ,την αδελφή της Στέλλα ,που ζει με τον άντρα της Στάνλεϋ Κοβάλσκυ, στη Νέα Ορλεάνη. Ο Κοβάλσκυ, που ως Πολωνός μετανάστης και εργάτης αντιμετωπίζεται υποτιμητικά από την Μπλανς, καθηλώνει την Στέλλα με τον οξύθυμο και επιβλητικόχαρακτήρα του σε μία σχέση που κυριαρχείται από το ωμό πάθος. Η υπερευαίσθητη και κάπως υπερβολική Μπλανς, τονίζοντας την ευγενή καταγωγή και την καλή ανατροφή της, μπαίνει στο στόχαστρό του και έτσι γεννιέται ένας κρυφός πόθος. Όσο περνά ο καιρός, αποκαλύπτονται μυστικά του παρελθόντος της Μπλανς και λόγω της συγκατοίκησης δημιουργούνται εντάσεις και πολλαπλά ξεσπάσματα.

ntlive-a-streetcar-named-desireΗ Gillian Anderson, γνωστή από τη σειρά X-files, ερμηνεύει τον ρόλο της Blanche Dubois, ο Ben Foster (Lone Survivor) τον Stanley και η Vanessa Kirby (BBC’s Great Expectations, Three Sisters) ερμηνεύει τον ρόλο της Stella.

Σκηνικά: Magda Willi
Κοστούμια: Victoria Behr
Φωτισμοί: Jon Clark
Μουσική: Alex Baranowski

Xώρος προβολής  : Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

16 Σεπτεμβρίου, 21:00

Για περισσότερες πληροφορίες και έκδοση εισιτηρίων ή κρατήσεων , επισκεφθείτε το siteτου Μεγάρου Μουσικής Αθηνών : www.megaron.gr

Περισσότερες πληροφορίες για τη Χριστιάνα Τζέϊκου, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

 

You may also like