Λιγκουίνι με χτένια μοσχολέμονο και κόλιανδρο

ΥΛΙΚΑ:
1000 γρ. λινγκουίνι
100 ml. ελαιόλαδο
1000 γρ. χτένια καθαρισμένα
4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο
110 ml λευκό ξηρό κρασί
1 λάιμ τοχυμό του
1/3 ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο & εξτρά για γαρνιτούρα
500 ml ζωμό λαχανικών περίπου 2 κούπες.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

43c68c4dfc1cf29f78205f42ad9d79f7_LΒράζουμε καλά αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα λιγκουίνι μας να βράσουν για περίπου 9-11 λεπτά ώστε να γίνουν Al dente ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε το σκόρδο να σοταριστεί για περίπου 3 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Προσθέτουμε το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε ακόμα για 2 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοολ από το κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου (ή όποιον άλλο έχουμε επιλέξει), και αφήνουμε να σιγοβράσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό του μοσχολέμονου καθώς και το κόλιαντρο και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία πολύ ίσα ίσα να διατηρεί το μείγμα μας σε θερμοκρασία και στο διάστημα αυτό να μαγειρέψουμε τα χτένια.

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε δυνατή θερμοκρασία και τοποθετούμε μέσα τα χτένια να μαγειρευτούν από κάθε πλευρά για 1 περίπου λεπτό. Θα πρέπει η κάθε πλευρά τους να έχει αποκτήσει μια χρυσο-καφέ απόχρωση.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε μπολ, τοποθετούμε από πάνω τα χτένια και περιχύνουμε με τη σάλτσα μας. Μπορούμε να γαρνίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Πηγή: Cookbox.gr

You may also like