Λυχναράκια με Bελούδινη Γεμιση Ανθότυρου by Elena ‘s Cooking

ΥΛΙΚΑ:
για τη ζύμη
1/4 κούπας γάλα χλιαρό
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
1/2 κούπα ζάχαρη
1 αυγό
1 κρόκος
1/2 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
1 πρέζα αλάτι
8 γρ. μαγιά ( από το φακελάκι)
για την γέμιση
400 gr ανθότυρο ή ανάλατη μυζήθρα
1 αυγό
1 κουταλάκι βανίλια
2 κουταλιές μέλι
ξύσμα πορτοκαλιού
2 κοφτά κουταλάκια κανέλα
3/4 κούπας ζάχαρη
1 αυγό χτυπημένο με λίγο νεράκι για το άλειμμα πριν το ψήσιμο

10287318_10152065879803937_314549845_nΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το χλιαρό γάλα και την μαγιά. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά και μετά προσθέτουμε μισή κούπα αλεύρι.
2. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη να φουσκώσει η μαγιά για κανένα 40λεπτο.
3. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και σταδιακά προσθέτεις το αυγό , τον κρόκο, το γιαούρτι και το μείγμα της μαγιάς.
4. Προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Η ζύμη που θα προκύψει θα πρέπει να είναι μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.
5. Την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί όσο παρασκευάζουμε την γέμιση.
6. Σε ένα μέτριο μπολ “σπάμε” το ανθότυρο με το χέρι και ρίχνουμε μέσα το αυγό, και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης για να γίνει ένα λείο μείγμα.
7. Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο σχετικά (2 εκ. πάχος) και με τη βοήθεια ενός ποτηριού, ή κουπ πατ , κόβουμε στρογγυλά κομμάτια. Με ένα κουταλάκι βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο της ζύμης και ανασηκώνουμε τη ζύμη δημιουργώντας 8 τσιμπιές/ γωνίες “τυλίγοντας” περιφερειακά την γέμιση.
8. Αλείφουμε τα λυχναράκια με το αυγό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα μέχρι να ροδίσουν , για 20 -25 λεπτά περίπου.

Πηγή: Elena ‘s Cooking

You may also like