Λύσεις για … εργαζομενες μητέρες

working-momΠριν μερικές δεκαετίες στην αγορά εργασίας έβγαιναν μόνο οι φιλόδοξες γυναίκες. Γυναίκες που είχαν σπουδάσει και ευελπιστούσαν σε μία μεγάλη καριέρα και μία γερή θέση. Γυναίκες που ήθελαν να αλλάξουν τα δεδομένα και να βγάλουν από πάνω τους τη «ρετσινιά» του αδύναμου φύλλου.

Σήμερα πλέον η γυναίκα εργάζεται γιατί το θέλει, όχι από ματαιοδοξία,αλλά επειδή είναι μέρος της ζωής της και της καθημερινότητας της. Όμως, για τον περισσότερο κόσμο, η εργασία δεν είναι μόνο μία επιλογή, αλλά υποχρέωση. Η οικονομική κρίση εξαναγκάζει όλο και περισσότερες γυναίκες να βγουν στην αγορά εργασίας. Τι γίνεται όμως με εκείνες που έχουν οικογένεια και παιδιά; Πως μπορεί μία εργαζόμενη γυναίκα να τα βγάλει πέρα στο σπίτι μετά από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά;

Μην αγχώνεστε! Λύσεις υπάρχουν. Όσες από εσάς ζείτε μαζί με τους γονείς σας έχετε κατά κάποιο τρόπο βγει από τη δύσκολη αυτή θέση μιας και μπορείτε να αφήσετε τα παιδιά στους γονείς ή στα πεθερικά.Ίσως δεν είναι η ιδανική λύση, αλλά η βοήθεια που θα σας προσφέρουν είναι πολύτιμη και, αφού πρόκειται για τους γονείς, κοστίζει καθόλου.

Σε περίπτωση τώρα που δεν έχετε αυτή την επιλογή, πρέπει να οργανωθείτε καλύτερα. Αρχικά, εάν τα παιδιά σας είναι σε μεγάλη ηλικία, δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς το πρωί θα λείπουν στο σχολείο. Εάν πάλι είστε μητέρα μωρού, το καλύτερο θα ήταν να βρείτε μία καλή νταντά. Προσέξτε! Τα πράγματα δεν είναι απλά γιατί θα εμπιστευτείτε το παιδί σας σε άτομο που δεν ανήκει στην οικογένειά σας. Δεν είναι ανάγκη να έχει τελειώσει το Πανεπιστήμιο. Είναι απαραίτητο όμως να αγαπάει τα παιδιά και να έχει υπομονή.

Το σημαντικότερο όλων όμως, είναι να ζητήσετε τη βοήθεια του συντρόφου σας. Μην φοβηθείτε να το κάνετε! Οι εποχές έχουν αλλάξει και μαζί με αυτές και τα οικογενειακά μοντέλα. Σήμερα, οι άντρες δεν πρέπει μόνο να προσέχουν τα παιδιά τους, αλλά και να βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού. Αν δεν μπορείτε να του ζητήσετε να πλύνει το μπάνιο ή να ξεσκονίσει. Μάθετέ του πώς να αλλάζει τις πάνες, πως να ντύνει και να φτιάχνει το φαγητό του παιδιού και αν πλύνει κανένα πιάτο ή βάλει κανένα πλυντήριο δεν θα πάθει και τίποτα!Άλλωστε οι περισσότεροι σήμερα, κάτι έχουν μάθει από τις δικές τους εργαζόμενες μητέρες…

You may also like