Λύσεις για να πακετάρετε ευκολότερα τη βαλίτσα σας !από τη Λίνα Γριβογιάννη

255457_490926197584252_221182102_nΔεν είμαι ο άνθρωπος που πακετάρει «ελαφρά», βάζω πολλά στη βαλίτσα και πράγματα που είναι πολύ πιθανό να μην χρειαστώ. Ακόμα και τις φορές που προσπαθώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να φτιάξω μία σωστή και ελαφριά βαλίτσα πάλι κάτι λάθος κάνω και είναι ασήκωτη. Για αυτό όταν ανακαλύπτω tips για πακετάρισμα δεν μπορώ να αντισταθώ, αρχίζω το διάβασμα και προσπαθώ να τα εφαρμόσω. Έτσι, για την βαλίτσα των φετινών διακοπών, σας προτείνω μερικές λύσεις για να πακετάρετε τα αντικείμενα που χρειάζεστε προκειμένου να γίνει η ζωή σας ευκολότερη.

Ρούχα
Φροντίστε να πάρετε ρούχα για τις μέρες που σκοπεύετε να λείψετε και δυο σετ ρούχων επιπλέον, σε περίπτωση που χρειαστούν. Επίσης καλό είναι να έχετε τα ίδια ρούχα ταξιδιού για την ήμερα άφιξης και αναχώρησης, και να τα χρησιμοποιήσετε μόνο τότε. Μπορείτε να διαλέξετε τα ρούχα που θα πάρετε μαζί σας σκεπτόμενοι το που θα είσαστε και τι είδους πιθανώς θα χρειαστείτε. Καλό θα ήταν να ρίξετε μία ματιά και στον καιρό πριν φύγετε για το μέρος που πρόκειται να πάτε.

louis vuitton luggageΠαπούτσια
Τα παπούτσια είναι γενικά αρκετά ογκώδη, και θα πρέπει πάντα να έχουμε μερικά διαφορετικά ζεύγη μαζί μας ανάλογα με τις δραστηριότητες των διακοπών. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγουμε το βάρος, είναι να περιορίσουμε τον αριθμό που θα παρουμε μαζί μας. Σας ακούγεται χαζή συμβουλή, αλλα δεν το κάνουμε! Σίγουρα δεν θα τα χρειαστείτε όλα όσα έχετε πάρει μαζί… Καλοκαίρι είναι πακετάρετε μερικά από τα πιο ελαφριά παπούτσια σας, μειώνοντας έτσι τον χώρο αλλά και το βάρος. Εκτός αν πάτε για ορειβασία… σαγιονάρες και πέδιλα θα χρειαστείτε!

Κοσμήματα
Τα κοσμήματα είναι συχνά ακριβά και αναντικατάστατα, επίσης μπορεί να φοβάστε μην σπάσει κάτι ή να μην, μπερδευτεί ή να μην το χάσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Μια έξυπνη συμβουλή για τα κολιέ σας είναι να περάσετε την αλυσίδα μέσα από ένα καλαμάκι, εξαλείφοντας έτσι τους ενοχλητικούς κόμπους. Τα δαχτυλίδια, τα σκουλαρίκια και τα υπόλοιπα μικρά «μπιχλιμπίδια» μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε δοχεία για χάπια και να μειώσετε τον χώρο στη μεταφορά τους, αλλά και τον κίνδυνο να τα χάσετε!

Είδη Υγιεινής
Αν έχετε το χρόνο μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας on pack για τα ταξίδια με ότι χρειάζεστε σε συσκευασίες μεγέθους ταξιδίου και δείγματα. Μπορείτε να τα βρείτε σε φαρμακεία και καταστήματα καλλυντικών. Φυσικά, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε τα δωρεάν προϊόντα περιποίησης του ξενοδοχείου.

423031_461250183925997_1590418785_nSouvenirs
Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από την αγορά όμορφων μικρών αναμνηστικών που θαυμάσατε στις διακοπές σας, τα αγοράσατε για εσάς ή για δώρα και όταν φθάνουν στο σπίτι τα βρίσκετε όλα σπασμένα στην τσάντα σας. Κατά τη συσκευασία αντικειμένων, όπως σφηνάκια, σφαίρες με χιόνι, ξυλόγλυπτα και άλλα εύθραυστα αντικείμενα, είναι μια καλή ιδέα να τα τυλίξετε μέσα στα ρούχα σας ή να τα τυλίξτε με «χαρτί» από φούσκες και είναι σίγουρο ότι θα φτάσουν στο σπίτι σας στην κατάσταση που τα αγοράσατε και όχι κομμένα στα δύο!

You may also like