Μάθετε τα πάντα για τη φροντίδα των μαλλιών σας!

prostasia malliwn 2Τα μαλλιά μας φθείρονται από την καθημερινή περιποίηση με χημικά προϊόντα, αλλά και από την έκθεσή τους στους ρύπους και στη σκόνη της πόλης. Είναι καλό να μην χρησιμοποιούμε καθημερινά προϊόντα περιποίησης για τα μαλλιά (λακ, τζελ), καθώς και να αποφεύγουμε τη συχνή χρήση ψαλιδιού ή οποιουδήποτε άλλου προϊόντος μπορεί να προκαλέσει φθορά της τρίχας.

Πώς, όμως, πρέπει να περιποιούμαστε το κάθε είδος μαλλιού;

Λιπαρά μαλλιά: Τα λιπαρά μαλλιά καλό είναι να τα λούζουμε 2 ή 3 φορές τη βδομάδα με σαμπουάν ειδικό για τα λιπαρά μαλλιά. Με αυτό τον τρόπο θα περιορίσουμε τη λιπαρότητα, ενώ θα χαρίσουμε στα μαλλιά μας και τον απαραίτητο όγκο που θα τους χαρίσει ζωντάνια και λάμψη.
Ξηρά μαλλιά: Για τα ξηρά μαλλιά προτείνεται λούσιμο 2 φορές τη βδομάδα με ταυτόχρονη ενυδάτωση. Είναι πολύ σημαντική η συχνή ενυδάτωση των ξηρών μαλλιών, ειδικά στις άκρες τους, για να μην φθείρονται από τους ρύπους, τον ήλιο και φυσικά, την τακτική χρήση προϊόντων ομορφιάς.

Καθημερινό λούσιμο: Το καθημερινό λούσιμο φθείρει τα μαλλιά. Αν το προτιμάτε, καλό θα ήταν να αποφεύγετε να εφαρμόζετε σαμπουάν παραπάνω από μία φορά, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θέλουν τα μαλλιά που έχουν υποστεί τεχνική επεξεργασία και οι τρέσες. Είναι απαραίτητη η χρήση κρέμας μαλλιών και η προστασία των άκρων με ενυδατικό λάδι περιποίησης.

Ξηροδερμία: Τα άτομα που πάσχουν από ξηροδερμία συνιστάται να λούζονται 2 με 3 φορές τη βδομάδα. Είναι σημαντικό η επιδερμίδα να είναι καθαρή, ώστε να αποφεύγεται και ο κνησμός. Καλό είναι να εφαρμόζουμε σαμπουάν κατά της ξηροδερμίας.

healthy hairΓια όγκο και δυνατά μαλλιά: Το γνωρίζατε ότι το εκχύλισμα τσουκνίδας αναζωογονεί τα μαλλιά και τα βοηθά να αποκτήσουν όγκο και λάμψη; Επίσης, η τσουκνίδα τα βοηθά να μακρύνουν γρηγορότερα και να γίνουν πιο δυνατά. Η τσουκνίδα περιορίζει τη λιπαρότητα και απομακρύνει την πιτυρίδα. Επιπλέον, καθαρίζει το δέρμα και αναζωογονεί το χρώμα μαλλιών.

Περισυλλέξτε την τσουκνίδα και αποξηράνετέ την ή προμηθευτείτε την από ένα κατάστημα βιολογικών προϊόντων. Το εκχύλισμα τσουκνίδας το εφαρμόζουμε πάντα κρύο και σε βρεγμένα μαλλιά για πιο αποτελεσματική δράση.

You may also like