Μέχρι τις 20 Μαϊου η “ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ”

Η 35η “Γιορτή Βιβλίου” άνοιξε τις πόρτες της την Παρασκευή 4Μαϊου και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 του μηνός. Διοργανώνεται από το Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (ΣΕΒΑ) και την Περιφέρεια Αττικής, με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Στο πρόγραμμά της περιλαμβάνονται αφιερώματα στον Νικηφόρο Βρεττάκο, στη Δόμνα Σαμίου και στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, συζητήσεις για το μέλλον της ανάγνωσης και τα πνευματικά δικαιώματα στην ηλεκτρονική εποχή, για την πολιτική, τη λογοτεχνία και την κρίση, εκδηλώσεις για την Καταστροφή της Σμύρνης και τη θέση της στην κυρίαρχη νεοελληνική ιδεολογία, βιβλιοπαρουσιάσεις, αφηγήσεις παραμυθιών, μουσικοθεατρικές παραστάσεις.

Επίσης, υπό το σύνθημα «Με διάβασες; Χάρισέ με! Δώστε ένα βιβλίο, σώστε μια βιβλιοθήκη», οι επισκέπτες καλούνται να προσφέρουν βιβλία σε βιβλιοθήκες που χρειάζονται ενίσχυση. Πέρυσι ενισχύθηκαν οι βιβλιοθήκες της Λέρου και των Λειψών και φέτος έχουν σειρά η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης, οι βιβλιοθήκες των Νοσοκομείων Παίδων «Αγίας Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», η βιβλιοθήκη του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και η σχολική βιβλιοθήκη του Γυμνασίου-Λυκείου Βερδικούσας στην Ελασσόνα.


info:

Δευτέρα-Πέμπτη 6:00 μ.μ.-10:00 μ.μ.
Παρασκευή-Σάββατο 6:00 μ.μ.-10:30 μ.μ.
Κυριακή 11:00 π.μ.-10:00 μ.μ.

Πηγή:newsbomb.gr

You may also like