Μήπως οι πετσέτες σαμποτάρουν την ομορφιά μας;

Το skincare routine μας, αλλάζει συνεχώς. Ανάλογα με την εποχή, τις ανάγκες του δέρματός μας ή κάποιο πρόβλημα που αποφάσισε να κάνει την εμφάνισή του, όπως η ενήλικη ακμή.  Αλλά αυτό που παραμένει σταθερό σε ό,τι και αν κάνουμε, είναι ότι χρησιμοποιούμε πάντα μια πετσέτα μετά τον καθαρισμό μας. Τι θα λέγατε λοιπόν, εάν η πετσέτα αποδεικνυόταν πραγματικά βλαβερή για το δέρμα σας;

Τα υφάσματα επικρίνονται συχνά από εμπειρογνώμονες της φροντίδας του δέρματος επειδή μπορούν να μεταφέρουν περαιτέρω βρωμιά και βακτήρια στο δέρμα μας, μετά τον καθαρισμό του, ενώ ορισμένοι γκουρού της ομορφιάς έχουν απομακρύνει τις πετσέτες, στο όνομα ενός καλύτερου και 100% καθαρού δέρματος.

Το αμέσως επόμενο ερώτημα που προκύπτει φυσικά, είναι το πώς θα σκουπίσουμε το βρεγμένο δέρμα. Φυσικά και δεν πρόκειται να το αφήσουμε να στεγνώσει μόνο του. Αρχικά, να πούμε πως εάν η πετσέτα δεν είναι μαλακή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τραυματισμού της επιδερμίδας. Και φυσικά πρέπει να αποκλείσουμε την χρήση της πετσέτας που έχουμε για τα χέρια και πιθανόν, εκτός από εμάς, να χρησιμοποιείται και από άλλα μέλη του σπιτιού. Αυτό που έχουμε να σας προτείνουμε είναι, τις ταμποναριστές κινήσεις για την αφαίρεση της υγρασίας με μια πετσέτα ή ένα πανί μιας χρήσης. Οι μικρές πετσέτες χεριών είναι ιδανικές γι’αυτή τη δουλειά. Χρησιμοποιείστε καθαρή κάθε φορά και πλύνετέ την σε υψηλούς βαθμούς.

Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της τακτικής, είναι το καθαρότερο δέρμα. Το τρίψιμο και το τράβηγμα μπορούν να ερεθίσουν το προσφάτως καθαρισμένο πρόσωπο, και τα βακτήρια είναι ένας αόρατος εχθρός. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σπυράκια και ερεθισμούς. Ακόμη και πετσέτες που πιστεύουμε ότι είναι καθαρές μπορεί να μην είναι.

You may also like